Belgische visverwerker zet in op duurzaamheid

Kabeljauw_pxhere

Foto: Pxhere

De Belgische viswerker Revi Food uit Oostende investeert in verduurzaming. Zo plaatste de producent van gerechten en maaltijdcomponenten zonnepanelen op het dak, gebruikt duurzame en recyclebare verpakkingen en sloot een partnerschap af met de Vlaamse Visveiling.

Revi Food is een familiebedrijf waar gerechten en maaltijdcomponenten worden gemaakt, waaronder garnalenkroketten, vispannetjes en soepen. Het bedrijf levert niet alleen aan bedrijven België, maar ook in Nederland, Luxemburg en Frankrijk, van horeca tot supermarkt.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het bedrijf. “Naast onze groeiende economische positie, willen we ook onze rol in de samenleving verder uitdiepen”, zegt zaakvoerder Wim Quinet in Het Laatste Nieuws. Daarom investeerde het bedrijf in 410 zonnepanelen op het dak. De energie die deze panelen opwekken wil het bedrijf gebruiken voor de diepvriesruimte.

Ook bij de verpakkingen is duurzaamheid het sleutelwoord. Het bedrijf gebruikt voornamelijk duurzame en recyclebare verpakkingen, zoals karton. Kunstof wordt vermeden. Daarnaast gebruikt het bedrijf een techniek waarbij producten in aluminium schaaltjes rechtstreeks worden verzegeld en wordt onderzocht of het bedrijf afvalwater zelf kan zuiveren.

Het bedrijf verwerkt zoveel mogelijk duurzame vis. Allereerst gebruiken ze vooral vis van dichtbij, die niet over een lange afstand moet worden vervoerd. Hiervoor werken ze samen met de Vlaamse visveiling. In totaal verwerkte het bedrijf in 2019 100 ton Vlaamse vis, zoals kabeljauw, tong, wijting paling en rode poon. Te kleine garnalen gebruikt het bedrijf voor visfumet. Het familiebedrijf is MSC- en ASC-gecertificeerd. 

Bron: Het Laatste Nieuws

Dossiers
Lees ook
‘Viskratten echt schoon tot in de moeilijkste hoekjes’

‘Viskratten echt schoon tot in de moeilijkste hoekjes’

Snel, veilig, betrouwbaar, hygiënisch en precies. Met minder mankracht kunnen werken, kosten besparen en eventuele financiële en menselijke risico’s voorkomen.

Visverwerkers eisen plek aan tafel Noordzeeakkoord

Visverwerkers eisen plek aan tafel Noordzeeakkoord

De Nederlandse visverwerkende industrie, goed voor een jaaromzet van 4.5 miljard euro en meer dan 5.000 banen, eist een plek aan tafel bij toekomstige gesprekken over het vastgelopen concept-Noordzeeakkoord. Dit schrijven de Visfederatie en Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) in een brandbrief aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid...

‘Blade-Stop voorkomt praktisch alle letselschade’

‘Blade-Stop voorkomt praktisch alle letselschade’

Snel, veilig, betrouwbaar, hygiënisch en precies. Met minder mankracht kunnen werken, kosten besparen en eventuele financiële en menselijke risico’s voorkomen. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met het thema apparatuur met Ingmar Baars van IB-Solutions.