Foto: Pxhere

De Belgische viswerker Revi Food uit Oostende investeert in verduurzaming. Zo plaatste de producent van gerechten en maaltijdcomponenten zonnepanelen op het dak, gebruikt duurzame en recyclebare verpakkingen en sloot een partnerschap af met de Vlaamse Visveiling.

Revi Food is een familiebedrijf waar gerechten en maaltijdcomponenten worden gemaakt, waaronder garnalenkroketten, vispannetjes en soepen. Het bedrijf levert niet alleen aan bedrijven België, maar ook in Nederland, Luxemburg en Frankrijk, van horeca tot supermarkt.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het bedrijf. “Naast onze groeiende economische positie, willen we ook onze rol in de samenleving verder uitdiepen”, zegt zaakvoerder Wim Quinet in Het Laatste Nieuws. Daarom investeerde het bedrijf in 410 zonnepanelen op het dak. De energie die deze panelen opwekken wil het bedrijf gebruiken voor de diepvriesruimte.

Ook bij de verpakkingen is duurzaamheid het sleutelwoord. Het bedrijf gebruikt voornamelijk duurzame en recyclebare verpakkingen, zoals karton. Kunstof wordt vermeden. Daarnaast gebruikt het bedrijf een techniek waarbij producten in aluminium schaaltjes rechtstreeks worden verzegeld en wordt onderzocht of het bedrijf afvalwater zelf kan zuiveren.

Het bedrijf verwerkt zoveel mogelijk duurzame vis. Allereerst gebruiken ze vooral vis van dichtbij, die niet over een lange afstand moet worden vervoerd. Hiervoor werken ze samen met de Vlaamse visveiling. In totaal verwerkte het bedrijf in 2019 100 ton Vlaamse vis, zoals kabeljauw, tong, wijting paling en rode poon. Te kleine garnalen gebruikt het bedrijf voor visfumet. Het familiebedrijf is MSC- en ASC-gecertificeerd. 

Bron: Het Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven?