Bewuste Visweek: 26 september - 2 oktober

Dit jaar is de Bewuste Visweek van 26 september tot 2 oktober. Tijdens de Bewuste Visweek laten de Nederlandse supermarkten, visleveranciers, visspecialisten, A-merken en out of home zien hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is. Er zijn 45 deelnemers, waaronder de meeste supermarkten, waaronder Albert Heijn, Aldi, EkoPlaza, Jumbo, COOP en Agrimarkt. Maar ook visspecialisten doen mee en (bedrijfs)cateraar Sodexo.

De Bewuste Visweek, een initiatief van MSC, ASC en WNF promoot de bekendheid van MSC en ASC, zodat het marktaandeel duurzame vis blijft stijgen. Dat is goed voor de natuur, voor het leven in zee en rivieren, en voor de viskwekers. In 2013 groeide de markt voor duurzaam gevangen (MSC) en verantwoord gekweekte (ASC) vis met 21 procent. Één op de drie visproducten in de Nederlandse winkels heeft het MSC- of ASC-keurmerk.*)

*) Bron: Monitor Duurzaam Voedsel 2013, Ministerie van Economische Zaken.

 
Lees ook
Oesters uit Veerse meer krijgen MSC-certificaat

Oesters uit Veerse meer krijgen MSC-certificaat

Naast de bodemcultuur in de Oosterschelde en Grevelingen is nu ook de locatie het Veerse meer MSC-gecertificeerd. Ook de technieken ‘off-bottom’ installaties en professioneel wild-geraapte oesters krijgen het duurzaamheidscertificaat. De afgelopen negen maanden heeft een onafhankelijk audit-team van Control Union beoordeeld of de oestertafels...

Garnalenvisser Johan Rispens ambassadeur MSC

Garnalenvisser Johan Rispens ambassadeur MSC

Marine Stewardship Council (MSC) heeft sinds kort een nieuwe ambassadeur in Nederland. Garnalenvisser Johan Rispens is de MSC-ambassadeur in Nederland. Chefkok Bart van Olphen is de eerste.

Organisatie Tokyo 2020 erkent MSC-certificering

Organisatie Tokyo 2020 erkent MSC-certificering

De Olympische Zomerspelen zijn begonnen. Voorafgaand aan dit grote sportevenement maakte Marine Stewardship Council (MSC) bekend dat de organisatie van Tokyo 2020 heeft gekozen voor MSC als een van de aanbevolen certificeringsprogramma’s voor hun Sustainable Sourcing Code for Fishery Products.