Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s

Boze boeren

Voor deze essaybundel verzamelden wetenschappers, journalisten, denkers en milieubeschermers essays over voedsel en voedselproductie. De noodzaak voor het publiceren komt volgens de makers door het stijgende tekort aan voedsel.

Steeds meer mensen leven in de stad en meer mensen produceren meer voedsel dat meer dan ooit tevoren opgaat aan een groeiende bevolking. Maar weet iedereen waar het voedsel vandaan komt? En hoe lossen we alle problemen van onze huidige samenleving - die samen komen in voedsel - op? Oftewel hoe voed je anno 2019 de stad?

De bundel bevat bijdragen van onder andere Carolyn Steel, de Britse auteur die furore maakte met haar bestseller De hongerige stad, Lex Boon, de freelance journalist die eind vorig jaar Ananas, een liefdesgeschiedenis publiceerde en Herman Lelieveldt, politicoloog die De voedselparadox schreef. Daarnaast geven onder andere professor Louise Vet en milieubeschermers als Wouter van Dieren hun visie op wat er mis is met het huidige voedselsysteem.

Boze boeren, LED-lampen en kipdino's - Over de noodzaak van een nieuw voedselsysteem van Janno Lanjouw (red.) is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Boze boeren, LED-lampen en kipdino's  | ISBN: 9789461645043 | Prijs: € 16,99

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Samengeraapte maar mooie anekdotes

Samengeraapte maar mooie anekdotes

“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhangende verzameling van allerlei onderwerpen en anekdotes over voeding.

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

‘Verhalen uit de Biesbosch’ is een serie boeken over cultuurhistorische, landschappelijke en natuurlijke wetenwaardigheden van de Biesbosch. In het vijfde deel van de reeks staat de visserij in het natuurgebied centraal.

Passie voor schelpen

Passie voor schelpen

De passie van bioloog Koos Dijksterhuis voor schelpdieren begon al vroeg. Hij kreeg als klein jongetje de schelpenverzamelwoede met de paplepel ingegoten. Rond zijn achtste nam dit serieuze vormen aan. De fascinatie hield stand en leidde tot een boek over schelpen: ‘Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes’.