Brand bij visverwerkingsbedrijf Van der Lee Seafish

Van der Lee Seafish

In Urk woedde woensdagochtend een grote brand bij visverwerkingsbedrijf Van der Lee Seafish. De opslagloods ging in vlammen op. Mede-eigenaar Gijs van der Lee vertelt aan De Stentor er zeker een miljoen schade is.

"Voor ons zitten de meeste kosten waarschijnlijk in de gevolgschade. Het paneren en frituren ligt zeker twee tot zes weken stil. Dat zijn gederfde inkomsten en als het te lang duurt misschien zelfs het verlies van klanten." aldus Van der Lee. Het bedrijf heeft een deel van werkzaamheden kunnen uitbesteden aan andere bedrijven op Urk.

Het vuur begon om 8.00 's ochtends vermoedelijk tijdens klein werk aan de dakbedekking. Het vuur verspreidde zich in korte tijd. De brandweer bestempelde de brand als groot en rukte met meerdere voertuigen uit. Een reden voor extra zorg was de ammoniakopslag die zich op een ander deel van het dak bevond. Door de opslag preventief nat te houden wist de brandweer te voorkomen dat het vuur deze opalsg bereikte.

Aan het begin van de middag gaf de brandweer het sein meester. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

&feature=youtu.be

Lees ook
Kwaliteitsimpuls voor aanlanden schol

Kwaliteitsimpuls voor aanlanden schol

De Urkse scholvissers Rense en Johannes de Boer hebben met hun nieuwe LT-295 gekozen voor de twinrigvisserij. Deze vangstmethode vergt relatief minder brandstof en je kunt per uur een groter areaal bevissen. Bovendien is efficiënte visverwerking aan boord van de nieuwe kotter mogelijk. Dat komt de (aanvangs)kwaliteit van de schol ten goede.

Hollandvis belevert met bakfiets om kosten te drukken

Hollandvis belevert met bakfiets om kosten te drukken

Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag aflevering 1: Hollandvis in Scheveningen.

‘Nieuw en duurzaam bouwen in de hele keten’

‘Nieuw en duurzaam bouwen in de hele keten’

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan volgen elkaar in een snel tempo. De visbranche probeert de moed niet te laten zaken. Tijd voor een kort gesprek met enkele spelers op de internationale markt. In dit tweede deel krijgt Jelle van Veen van Dayseaday het woord.