Buitenlandse vissers houden na Brexit 'goede toegang' tot Britse wateren

Visserij_pixabay

Foto: Pixabay

Buitenlandse vissers blijven ook na de Brexit 'goede toegang' houden tot de Britse wateren. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gezegd in een interview met de BBC.

Over hoe die toegang er precies uit komt te zien deed de minister geen uitspraken. Raab wilde niet zeggen of het aantal toegelaten vissers wordt verminderd of dat vissers alleen toegang krijgen tot bepaalde gebieden. Over de visserij moet nog veel onderhandeld worden. Maar de minister wil ook graag dat de Schotse vissers toegang houden tot de EU-wateren. 

Hij verwacht niet dat als er geen afspraken gemaakt kunnen worden over de visserij dit direct tot een no deal-Brexit zal leiden. "Ik kan niet vooruitlopen op de hypothetische onderhandelingscenario's. Maar ik denk dat het absoluut niet waarschijnlijk is", aldus de minister.

 

Dossiers
Lees ook
Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...

Met de kop in de wind

Met de kop in de wind

Het is één van de oudste beroepsgroepen ter wereld: de visserij. Ook Nederland kent een eeuwenoude traditie van het vissersambacht. Nog steeds zijn er traditionele vissersfamilies die al meer dan 300 jaar bestaan. Volgens Gees R. van Hemert, auteur van het boek ‘Met de kop in de wind’, is dit te danken aan de manier waarop...

Vissers blij met visquota maar kwaad op ngo's

Vissers blij met visquota maar kwaad op ngo's

Eind 2020 werden de visquota voor 2020 vastgesteld. Zowel tong als schol ontwikkelen zich goed. Dit betekent dat de Nederlandse vissers in 2020 meer tong en iets minder schol mogen vangen. De vissers zijn blij met de boodschap laat EMK weten, maar ze zijn het geroep van ngo’s over overbevissing meer dan beu.