Buitenlandse vissers houden na Brexit 'goede toegang' tot Britse wateren

Visserij_pixabay

Foto: Pixabay

Buitenlandse vissers blijven ook na de Brexit 'goede toegang' houden tot de Britse wateren. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gezegd in een interview met de BBC.

Over hoe die toegang er precies uit komt te zien deed de minister geen uitspraken. Raab wilde niet zeggen of het aantal toegelaten vissers wordt verminderd of dat vissers alleen toegang krijgen tot bepaalde gebieden. Over de visserij moet nog veel onderhandeld worden. Maar de minister wil ook graag dat de Schotse vissers toegang houden tot de EU-wateren. 

Hij verwacht niet dat als er geen afspraken gemaakt kunnen worden over de visserij dit direct tot een no deal-Brexit zal leiden. "Ik kan niet vooruitlopen op de hypothetische onderhandelingscenario's. Maar ik denk dat het absoluut niet waarschijnlijk is", aldus de minister.

 

Dossiers
Lees ook
Vis - Gaël Orieux

Vis - Gaël Orieux

In het persbericht werd gesproken over ‘Hét culinaire naslagwerk voor vis en zeevruchten’ en daar zou de uitgever best eens gelijk in kunnen hebben. Vis is een prachtig en heel uitgebreid boek over vis en zeevruchten. Het boek verscheen in 2016 in het Frans en nu is er dan de Nederlandse versie.

Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Nederlandse bedrijven zijn minder voorbereid op de Brexit dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Aan het onderzoek deden 400 Nederlandse bedrijven mee die direct of indirect zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft officieel...

Plannen voor herstructurering vissersvloot

Plannen voor herstructurering vissersvloot

“De kottervissers op de Noordzee kampen met een aantal grote vraagstukken. Het pulsverbod, het coronavirus, de aanlandplicht, de sluiting van gebieden voor windparken en natuur en ook onzekerheden omtrent de Brexit maken het toekomstperspectief voor de vloot onzeker. Dit alles vraagt om een langetermijnaanpak om ook in de toekomst duurzaam en economisch...