Campagnes Visbureau krijgen vervolg

Vismagazine_Hollandse Nieuwe Stijl_pop-up tasting

Vorig jaar startte het Nederlands Visbureau twee promotiecampagnes. Eén voor Hollandse garnalen en één voor Hollandse nieuwe. Beide campagnes krijgen dit voorjaar een vervolg.

Om de Hollandse garnaal te promoten begon het Nederlands Visbureau vorig jaar met de campagne ‘De kleine smaakmaker’. Deze krijgt krijgt dit voorjaar een vervolg. Op dit moment wordt een

uitgebreide reportage gemaakt over de vangst van Hollandse garnalen en nieuwe culinaire toepassingen. Deze verschijnt in de voorjaarsuitgave van het magazine Delicious.

Daarnaast is een online campagne in voorbereiding voor dezelfde periode. Voor visspecialisten die de Hollandse garnalen extra onder de aandacht willen brengen is POS-materiaal beschikbaar. Dit bestaat uit een display met receptenflyers, posters en vitrinekaartjes — beschikbaar. Ondernemers die hier belangstelling voor hebben kunnen deze bestellen op de website van het Visbureau.

Hollandse Nieuwe Stijl

Ook de eerder opgestarte campagne Hollandse Nieuwe Stijl krijgt dit voorjaar een vervolg. De eerste tastings in het land in het najaar 2018 voor millennials met gerechtjes waarin maatjesharing als basisingrediënt werden gepresenteerd, resulteerden veelvuldig in het wegnemen van het door henzelf ingenomen vooroordeel dat zij geen haringliefhebber zouden zijn. ‘Beleving’ blijft ook het komende jaar het hoofddoel.

Lees ook
Vis van de maand

Vis van de maand

Ook al is het eind van dit jaar nog niet in zicht, de kalender ‘Vis van de Maand 2021’ is inmiddels in overleg met mensen uit de vissector vastgesteld. De productie van de nieuwe kalender met bijbehorend POS-materiaal voor de winkelvloer is reeds in gang gezet.

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken.

Brancheorganisatie Garnalen streng op maat Hollandse garnalen

Brancheorganisatie Garnalen streng op maat Hollandse garnalen

De brancheorganisatie heeft het maximum stukstal voor de soort 3 garnalen op 850 garnalen per kilo bepaald. De organisatie kondigde de maatregelen aan door de kleine maat garnalen in de zomer en de invloed van de coronacrisis, zo meldt VisNed.