Caroline Melissant brengt derde kinderboek uit

walter_cover_iii-alt

Caroline Melissant uit Goedereede brengt derde educatieve kinderboek uit. Het boek ‘Walter & Poes - naar de visafslag’ is opnieuw een kleurrijk educatief zoekboek voor peuters en kleuters in de kinderboekenreeks visserijavonturen.

Tijd voor derde deel

De hoofdpersonen Walter en Poes hebben de visvangst binnengehaald in deel 2 ‘aan boord van de vissersboot’. De vis moet gelost en verkocht worden, dus tijd voor een derde deel dacht Caroline Melissant, waarin de vriendjes een emmertje vis krijgen van de schipper voor hun harde werken op zee. Maar nog voor ze aan de wal zijn pikt een hongerige zeemeeuw de emmer vis uit de handen van Walter. Walter en Poes zoeken de zeemeeuw en de emmer met vis onder andere in de mijnzaal, schouwruimte, bij de peken, op de scheepswerf en in de nettenschuur. De lezertjes worden uitgenodigd om de vriendjes te helpen om hun welverdiende emmertje met vis te zoeken.

Educatief

Een kinderboek vol kleurrijke illustraties gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Denise Kruithof, met een realistisch verhaal over waar het visje op het bord vandaan komt. De kinderboekenreeks visserijavonturen is letterlijk en figuurlijk een getekende rondleiding van kotter tot keuken. Het vierde en voorlopig laatste deel zal gaan over de laatste schakel in de visketen: de viswinkel. “Walter en Poes nemen de allerkleinsten mee op visserijavontuur. Van samen plaatjes kijken, goed zoeken en tellen. De boekjes groeien mee met de leeftijd”, vertelt Caroline.

WP-3-pag.-2-300x300 Voedselonderwijs

De kinderboekenreeks Walter & Poes is te leen bij diverse bibliotheken in heel Nederland en wordt gebruikt in de klas op diverse basisscholen. Caroline Melissant heeft al diverse keren de visserijavonturen voorgelezen op diverse basisscholen aan kleuters in groep 1 en 2. “Ik heb een goudvis en ik vind garnalen lekker, vertelde een kleuter nadat ik had voorgelezen. Ik kan zo genieten van zulke gesprekjes met kinderen over hún visserijavontuur. Voorlezen is overal en altijd weer een feestje”, vertelt Caroline.

Lesmateriaal voor allerkleinsten

Ook wil Caroline Melissant lesmateriaal over de visserij voor de allerkleinsten op basisscholen ontwikkelen om juffen en meesters te helpen om bijvoorbeeld het beroep visser of de viswinkel als thema te gebruiken in de klas. “Walter & Poes worden daarmee echte vriendjes van de peuters en kleuters, waarmee ze samen ontdekken waar het product vis vandaan komt. Voedselonderwijs op school is belangrijk.”

Verschijning

Het kinderboek ‘Walter & Poes – naar de visafslag’ verschijnt begin december in een beperkte oplage. Het boek kost 12,95 euro.

Lees ook
Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...

Noordzeevis uit Scheveningen wil jongeren bereiken

Noordzeevis uit Scheveningen wil jongeren bereiken

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde op 12 maart bij Vis- en Garnalengroothandel W.G. den Heijer & Zn de plannen voor 2019. De nadruk ligt op het bereiken van jongeren door op scholen het verhaal te vertellen en ze uit te nodigen om een kijkje te nemen aan de haven. Het vervaardigen van educatie- en promotiemateriaal zal onderdeel...