Certificaat voor Crusta Oceans

Crusta Oceans

Foto: Crusta Oceans

Crusta Oceans uit Urk is per 1 juni FSSC 22000 gecertificeerd. FSSC (Food Safety Systems Certification) 22000 is de internationale standaard voor voedselveiligheid en de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie, erkend door Global Food Safety Initiative (GFSI).

Directeur Arie Zuurmond is trots op de certificering. “Het behalen van het FSSC certificaat is voor ons bedrijf een belangrijke stap. We zijn in 2015 heel klein begonnen met de verkoop van een paar kreeften, eigenlijk meer als avontuur. Inmiddels zijn we een gespecialiseerd centrum voor levende, verse en bevroren schaal- en schelpdieren, met een compleet assortiment voor horeca en viswinkels. Met deze certificering, begeleid door onze kwaliteitsmanager Pieter Pasterkamp, lopen we vooruit op de eisen voor de toekomst.”

Het accent ligt bij Crusta Oceans op vers. De verschillende schaaldieren en schelpen worden levend verhandeld en bewaard. Daarvoor beschikt Crusta over 28 bassins gevuld met 500.000 liter zeewater, met een totale opslagcapaciteit van ongeveer 50 ton. Het bedrijf werkt met vier verschillende gesloten systemen voor de king krab, de bruine krab, de kreeft en de oesters.

Lees ook
TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

Op een aantal mossel- en oesterpercelen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is de giftige stof tetrodotoxine (TTX) aangetroffen, schrijft de NRC. Als mensen grote hoeveelheden TTX binnen krijgen, kan dat blijvende zenuwschade veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de eigenaren van de betreffende percelen verboden...

Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse hebben besloten om samen als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.