Foto: Crusta Oceans

Crusta Oceans uit Urk is per 1 juni FSSC 22000 gecertificeerd. FSSC (Food Safety Systems Certification) 22000 is de internationale standaard voor voedselveiligheid en de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie, erkend door Global Food Safety Initiative (GFSI).

Directeur Arie Zuurmond is trots op de certificering. “Het behalen van het FSSC certificaat is voor ons bedrijf een belangrijke stap. We zijn in 2015 heel klein begonnen met de verkoop van een paar kreeften, eigenlijk meer als avontuur. Inmiddels zijn we een gespecialiseerd centrum voor levende, verse en bevroren schaal- en schelpdieren, met een compleet assortiment voor horeca en viswinkels. Met deze certificering, begeleid door onze kwaliteitsmanager Pieter Pasterkamp, lopen we vooruit op de eisen voor de toekomst.”

Het accent ligt bij Crusta Oceans op vers. De verschillende schaaldieren en schelpen worden levend verhandeld en bewaard. Daarvoor beschikt Crusta over 28 bassins gevuld met 500.000 liter zeewater, met een totale opslagcapaciteit van ongeveer 50 ton. Het bedrijf werkt met vier verschillende gesloten systemen voor de king krab, de bruine krab, de kreeft en de oesters.

Altijd op de hoogte blijven?