Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opent The Knott

The Knott

Den Haag heeft er een nieuw visrestaurant bij. Chef-kok Sebastiaan Knottnerus nam het Restaurant Christian over en opende daar The Knott. Dit nieuwe restaurant heeft een moderne, Franse keuken, waar seafood de boventoon voert.

The Knott

The Knott heeft één menu wat bestaat uit verse seizoensgebonden lokale producten. Centraal staan zilte smaken, die zijn geïnspireerd op de zee. Het restaurant heeft een menu en wordt per seizoen en per dagvangst aangepast.

Sebastiaan Knottnerus

Sebastiaan Knottnerus is ook wel bekend van Private Dining bedrijf: Chef at. Daarnaast was hij Finalist van Amsterdam Foodpitch 2018 met zijn eigen product: Beurre de Mer (visboter). Deze luxeboter is verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Ansjovisboter, Haringkaviaar & Bottargaboter, en Gerookte Makreelboter.

Lees ook
‘Dagelijks ruim twintig soorten verse vis’

‘Dagelijks ruim twintig soorten verse vis’

Wetenschap, techniek, vaardigheden, grondstoffen, goede smaak en liefde voor het vak: ziehier een aantal ingrediënten voor een goed gerecht. Mét de goede nasmaak van gezond en duurzaam. Visverkopers bereiden vaker maaltijden en daar komt meer bij kijken dan een recept. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Jay Yskes van Hotel & Restaurant...

MSC en ASC-certificering voor Restaurant De Heerenkeet

MSC en ASC-certificering voor Restaurant De Heerenkeet

Restaurant De Heerenkeet heeft als eerste onafhankelijke visrestaurant van Nederland met succes het certificeringsproces van MSC en ASC doorlopen. Eigenaren Richard en Marion Snijder: “Wij hebben de lockdown aangegrepen om in de volle breedte te verduurzamen. Een belangrijke stap; niet alleen het restaurant, ook de viswinkel is gecertificeerd.” Viswinkel...

Visrestaurant A La Plancha in handen van de Noordereilanders

Visrestaurant A La Plancha in handen van de Noordereilanders

Pop-up visrestaurant A La Plancha startte in 2012 als een evenement van twaalf dagen groeide uit tot een vaste ontmoetingsplek bij de Maas op het Noordereiland. Nu opent het restaurant op een vaste locatie en wordt eigendom van de buurt door middel van een aandeelhouderschap. Alle aandelen zijn binnen 24 uur uitgegeven. “Wij geloven dat de aandelen...