Compensatie voor Vlaamse Vissers

22 juli 2022 Redactie Vismagazine Paul einerhand via Unsplash
Foto: Paul Einerhand/Unsplash

De Vlaamse vissers krijgen financiële ondersteuning van de overheid. Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits heeft 600.000 euro uitgetrokken om de vissers aan onze kust te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Dat meldt Focus|WTV.

Evenals de Nederlandse vissers hebben ook de Vlaamse veel last van de hoge brandstofprijzen. Ook voor kostte uitvaren soms meer dan in de haven blijven. Daarnaast stegen ook de kosten voor materiaal zoals visnetten.

Om dit te compenseren trekt de Vlaamse regering nu 600.000 euro. Minister Crevits wil zo de vissers “laten bijdragen aan de continuïteit van de voedselvoorziening”. Het besluit moet ook de liquiditeit van de ondernemingen optimaliseren. Een vissersbedrijf kan maximaal 35.000 euro steun ontvangen.

“Door de stijging van kosten zien de bedrijven in de visserijsector veel uitgaven stijgen, wat zich de voorbije maanden door de hogere prijzen ook bij de consument laat voelen. De Europese Commissie heeft daarom een bijzonder staatssteunkader uitgewerkt. Vlaanderen speelt hierop in om onze primaire visserijsector te steunen en maakt 600.000 euro aan Vlaamse middelen vrij”, aldus de Vlaamse minister van Visserij.

Bron: Focus|WTV

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?