Consument kiest voor gecertificeerde vis

Uit recent markt onderzoek blijkt dat de consument het belangrijk vindt om vis van een duurzame bron te eten. In het eerste half jaar van 2016 gaf hij in de supermarkt 39 procent meer uit aan MSC en ASC gecertificeerde vis dan het eerste half jaar van 2015.

Keuze van gecertificeerde vis

Twee op de drie (66 %) van de visconsumenten in Nederland is het erover eens dat consumenten alleen vis uit duurzame bronnen zouden moeten eten, om de oceanen te redden. 62% geeft aan dat een keurmerk op een product hun meer vertrouwen geeft waar het vandaan komt. 54% van de visconsument is bereid om meer te betalen voor een gecertificeerd duurzaam visproduct.

Bewuste Visweek

Met de start van de Bewuste Visweek op 26 september wordt het de consument nog gemakkelijker gemaakt om te kiezen voor visproducten met het Marine Stewardship Council (MSC)- of Aquaculture Stewardship Council (ASC)-keurmerk. In deze week steunen supermarktketens, visspecialisten, cateraars, visleveranciers en bekende vismerken het initiatief. Ze etaleren hun assortiment aan duurzame en verantwoorde visproducten.

Onderzoek

Het consumentenonderzoek werd in opdracht van de Marine Stewardship Council (MSC) uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau GlobeScan. Meer dan 16.000 visconsumenten in 21 landen namen deel aan het onderzoek.

Lees ook
Oesters uit Veerse meer krijgen MSC-certificaat

Oesters uit Veerse meer krijgen MSC-certificaat

Naast de bodemcultuur in de Oosterschelde en Grevelingen is nu ook de locatie het Veerse meer MSC-gecertificeerd. Ook de technieken ‘off-bottom’ installaties en professioneel wild-geraapte oesters krijgen het duurzaamheidscertificaat. De afgelopen negen maanden heeft een onafhankelijk audit-team van Control Union beoordeeld of de oestertafels...

Garnalenvisser Johan Rispens ambassadeur MSC

Garnalenvisser Johan Rispens ambassadeur MSC

Marine Stewardship Council (MSC) heeft sinds kort een nieuwe ambassadeur in Nederland. Garnalenvisser Johan Rispens is de MSC-ambassadeur in Nederland. Chefkok Bart van Olphen is de eerste.

Organisatie Tokyo 2020 erkent MSC-certificering

Organisatie Tokyo 2020 erkent MSC-certificering

De Olympische Zomerspelen zijn begonnen. Voorafgaand aan dit grote sportevenement maakte Marine Stewardship Council (MSC) bekend dat de organisatie van Tokyo 2020 heeft gekozen voor MSC als een van de aanbevolen certificeringsprogramma’s voor hun Sustainable Sourcing Code for Fishery Products.