Cornelis Vrolijk koopt aandelen Kegge Garnalenhandel

Vismagazine_garnalen

Cornelis Vrolijk en Vishandel Tel uit IJmuiden bereikten 8 augustus overeenstemming over de overname van de aandelen van Kegge Garnalenhandel B.V. Hierdoor heeft Cornelis Vrolijk nu een meerderheidsbelang in Kegge Garnalenhandel. De verkoopactiviteiten van Kegge worden ondergebracht worden bij Cornelis Vrolijk dochter Seafood Parlevliet. Dat maakte Cornelis Vrolijk 23 augustus bekend.

Overname aandelen

Directeur Annerieke Vrolijk over de overname: “De machinaal gepelde garnalen van Kegge zijn een kwalitatief hoogstaand product. De garnalen worden duurzaam en ook met de eigen vloot gevangen en vervolgens via dochteronderneming Seafood Parlevliet verkocht. Dit is een mooie uitbreiding van onze schip naar schap strategie”. Mike Parlevliet, directeur van Seafood Parlevliet, vult aan: “Door deze uitbreiding krijgen wij de mogelijkheid om een Noordzeegarnaal toe te voegen aan ons assortiment. Voor ons een waardevolle toevoeging van een duurzaam gevangen en gezonde garnaal.”

Kegge Garnalenhandel

Kegge Garnalenhandel pelt en verpakt Noordzeegarnalen met ultramoderne pelmachines in IJmuiden. Kegge's Vishandel startte in 1910 in Rotterdam een bedrijf in stokvis, zoute vis, haring en visconserven en een garnalenpellerij. Rond 1964 verhuisde het bedrijf naar Stellendam waar twee keer per dag de garnalen bij thuispellers werden gebracht, om daarna gelijk weer verwerkt te kunnen worden. In 2012 startte Kegge met het machinaal pellen van Noordzee garnalen in IJmuiden.

Cornelis Vrolijk

Frank Vrolijk legde in 1880 de basis voor de Cornelis Vrolijk groep. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid een internationaal visserijbedrijf, actief in de vangst, kweek, verwerking en verkoop van vis, visproducten en garnalen. Het familiebedrijf vist met oog voor toekomstige generaties, dat wil zeggen, met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting, en goede arbeidsomstandigheden. Inclusief partnerships werken ruim 2.000 mensen wereldwijd bij de Cornelis Vrolijk groep.

Seafood Parlevliet

Seafood Parlevliet is opgericht in 1860. Sinds 1968 is Seafood Parlevliet producent van verpakte visproducten zoals haring, makreel en gebakken vis. Het bedrijf is marktleider in de retailsector en belevert ook de groothandel. Inclusief werkmaatschappijen zijn er zo’n 160 mensen werkzaam bij Seafood Parlevliet.

Lees ook
Garnalenvissers krijgen gelijk en mogen meer vissen in Natura 2000-gebieden

Garnalenvissers krijgen gelijk en mogen meer vissen in Natura 2000-gebieden

In februari 2020 berichtte de NOS dat garnalenvissers te veel zouden vissen in Natura 2000-gebieden. Verschillende visserijorganisaties waren het hier niet mee eens en krijgen nu gelijk. Wageningen Marine Research herberekende het aantal visuren en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit past de vergunning aan.

Vrijwillige opkoopregeling vergunningen garnalenvissers Waddenzee

Vrijwillige opkoopregeling vergunningen garnalenvissers Waddenzee

Het Waddenfonds reserveert 10 miljoen euro voor het uit de markt nemen van vergunningen van garnalenvissers in het Waddengebied. Hierover hebben visserij-, natuurorganisaties en overheden in het Convenant Viswad afspraken gemaakt. Onderdeel van het convenant is dat delen van de Waddenzee op vrijwillige basis voor garnalenvisserij gesloten worden.

Failissement garnalenhandelaar Telson

Failissement garnalenhandelaar Telson

Garnalenhandelaar Telson is failliet. Curator mr. Pieter Lettinga onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart of verkoop. Eerder moest het bedrijf al uitstel van betaling aanvragen. Dat meldt Visserijnieuws.