Corona hakt erin bij visbedrijf Simonis

11 januari 2021 Willem M. den Heijer
Foto: Willem M. den Heijer

Met zeven vaste vestigingen en drie standplaatsen op evenzoveel markten in de omgeving van Den Haag is Simonis ongetwijfeld de grootste visverkoper van de hofstad. Maar omdat de restaurants tijdelijk gesloten zijn, hakken de coronamaatregelen er goed in, bevestigt Allie Simonis. De verkoop van vis stijgt, maar dat verzacht het omzetverlies van de restaurants nauwelijks.

Allie Simonis (64) voert samen met zijn neef Dennis (47) de algehele regie over het familiebedrijf, dat ooit in 1882 begon met een palingrokerij. Inmiddels is de vijfde generatie werkzaam in het bedrijf. “We hebben in het verleden wel voor hetere vuren gestaan, maar daar lagen andere oorzaken aan ten grondslag”, aldus Dennis Simonis. Hij vervolgt: “In het voorjaar hebben we al een flinke dreun gehad en sinds de restaurants als gevolg van de tweede lockdown dicht zijn, is het hopen op betere tijden. De verkoop van vis loopt hartstikke goed, maar die verzacht de pijn van het verlies in omzet van de restaurants nauwelijks.”

Verloren jaar

“We zien dat mensen gaan experimenteren met vis. De klant beseft dat de restaurants tot half januari gesloten kunnen blijven. Dus zijn ze zich in november en december vertrouwd gaan maken met het bereiden van vis. Daar zijn we uiteraard blij mee. Maar ja, de twee exclusieve restaurants aan de haven en het restaurant op strand kosten ons alleen maar geld. 2020 is een verloren jaar. Van de 350 man personeel hebben we de afgelopen maanden minder dan de helft aan de slag kunnen houden. Dat zijn voornamelijk de mensen die in de vier winkels en op de drie marktlocaties staan. Je houdt je hart vast wat ons nog aan maatregelen staat te wachten”, sombert Dennis Simonis.

Meer weten over visbedrijf Simonis? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?