Corona hakt erin bij visbedrijf Simonis

Simonis_Foto Willem den Heijer 1

Foto: Willem M. den Heijer

Met zeven vaste vestigingen en drie standplaatsen op evenzoveel markten in de omgeving van Den Haag is Simonis ongetwijfeld de grootste visverkoper van de hofstad. Maar omdat de restaurants tijdelijk gesloten zijn, hakken de coronamaatregelen er goed in, bevestigt Allie Simonis. De verkoop van vis stijgt, maar dat verzacht het omzetverlies van de restaurants nauwelijks.

Allie Simonis (64) voert samen met zijn neef Dennis (47) de algehele regie over het familiebedrijf, dat ooit in 1882 begon met een palingrokerij. Inmiddels is de vijfde generatie werkzaam in het bedrijf. “We hebben in het verleden wel voor hetere vuren gestaan, maar daar lagen andere oorzaken aan ten grondslag”, aldus Dennis Simonis. Hij vervolgt: “In het voorjaar hebben we al een flinke dreun gehad en sinds de restaurants als gevolg van de tweede lockdown dicht zijn, is het hopen op betere tijden. De verkoop van vis loopt hartstikke goed, maar die verzacht de pijn van het verlies in omzet van de restaurants nauwelijks.”

Verloren jaar

“We zien dat mensen gaan experimenteren met vis. De klant beseft dat de restaurants tot half januari gesloten kunnen blijven. Dus zijn ze zich in november en december vertrouwd gaan maken met het bereiden van vis. Daar zijn we uiteraard blij mee. Maar ja, de twee exclusieve restaurants aan de haven en het restaurant op strand kosten ons alleen maar geld. 2020 is een verloren jaar. Van de 350 man personeel hebben we de afgelopen maanden minder dan de helft aan de slag kunnen houden. Dat zijn voornamelijk de mensen die in de vier winkels en op de drie marktlocaties staan. Je houdt je hart vast wat ons nog aan maatregelen staat te wachten”, sombert Dennis Simonis.

Meer weten over visbedrijf Simonis? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Lees ook
Luxe vis voor koopkrachtige klant

Luxe vis voor koopkrachtige klant

Een blik in de vitrine bij Vismakelaar Poseidon op de Vismarkt in Groningen laat een aantal opvallende, exclusieve producten zien zoals wilde zeebaars, harder en wilde wadoesters. Eigenaar Raymond Weessies mikt vooral op klanten in het hogere segment. “Ik focus niet op kiloknallers en grote bakken met vis. Ik verkoop vis van A-kwaliteit waar mensen...

Visgroothandel Plugge kijkt uit naar nieuwbouw

Visgroothandel Plugge kijkt uit naar nieuwbouw

Dirk en Wim Plugge van de Scheveningse Visgroothandel D. Plugge kijken met spanning uit naar de dag dat de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in wordt geslagen. Het nieuwe bedrijfspand komt op een paar honderd meter van de huidige locatie.

Meest gelezen artikelen laatste kwartaal 2020

Meest gelezen artikelen laatste kwartaal 2020

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.