Culimer maakt doorstart

Culimer

Culimer uit Rotterdam, de specialist in import en export van kwalitatief hoogwaardige tonijnproducten die in oktober failliet ging, maakt een doorstart als Culimer Europe BV. Clarine Louwerse, al jaren werkzaam bij Culimer, heeft het bedrijf uit het faillissement gekocht. Er werken nu zes mensen bij Culimer Europe.

Het hoofdkantoor is gevestigd op het vliegveld van Rotterdam, en er zijn vestigingen in Ho Chi Minh, Beijing en Dubai. Diepvriesopslag vindt plaats elders in Rotterdam. Vanuit deze opslag gaan de producten naar de afnemers in Nederland, maar met name ook naar andere Europese landen en landen buiten Europa.

Aan het faillissement lag volgens adviseur Martin Brugman, al jaren werkzaam voor het bedrijf, een aantal factoren ten grondslag. "Wij zijn vooral actief in het buitenland, en de financiering van die activiteiten door banken is lastig. Op onze afzetmarkten speelt ook het probleem van de ‘gekleurde’ tonijn, die veel goedkoper aangeboden kan worden dan onze ongekleurde, kwalitatief hoogwaardige ‘superfrozen’ tonijn. Wij willen niet meegaan in dit gevaarlijke kleuren van tonijn, maar hebben veel last van de concurrentie daarvan", aldus Brugman. "Toen de bank de kraan dichtdraaide en beslag legde op onze voorraden konden we geen kant op en was het faillissement een feit."

Culimer levert de superfrozen tonijn en een keur aan andere visproducten aan groothandels, cateraars/foodservice, cruiseschepen en vliegmaatschappijen, rokerijen en andere visverwerkers.

(Bron: Visserijnieuws)