Dag van de Nederlandse Visserij

Visserijdebat Stellendam NVB-LS (28)

In Stellendam vindt op zaterdag 7 juli de netwerkbijeenkomst de Dag van de Nederlandse Visserij plaats. Minister Carola Schouten van LNV is de hoofdgast. Op 7 juli is het ook Vlaggetjesdag in Stellendam.

De Dag van de Nederlandse Visserij is een initiatief van VisNed, de Nederlandse Vissersbond en de Redersvereniging voor de Zeevisserij en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door United Fish Auctions. De organisatie is in handen van het Nederlands Visbureau.

Dag van de Nederlandse Visserij

Op de netwerkbijeenkomst zijn er verschillende sprekers. Agnes Leewis (Nederlands Visbureau) en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam van Goeree-Overflakkee verzorgen de opening. Daarna geeft Carola Schouten  haar visie op de vissector ‘in relatie tot de taskforce circulaire economie in voedsel’.  Tione Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens van Wageningen University & Research, sluit hier op aan. Hij spreekt over 'samen tegen voedselverspilling'. Tot slot is er een paneldiscussie.

Vlaggetjesdag

Tegelijkertijd vindt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats met het thema: ‘Ontmoet de visser, proef de zee, beleef de visserij’. Het programma biedt vermaak voor jong en oud. Bezoekers kunnen kennis maken met de vissers en de Goereese visserij en er is een vlootschouw op het Haringvliet. En natuurlijk is er veel vis. Er staan viskramen en foodtrucks aan de kades, er zijn kookdemonstraties, workshops garnalen pellen of visfileren en palingrokers. De organisatie wil speciaal Goereese scholkibbeling onder de aandacht brengen.

Lees ook
Kunnen visserij en windmolenparken naast elkaar bestaan?

Kunnen visserij en windmolenparken naast elkaar bestaan?

Kunnen visserij en offshore windmolenparken naast elkaar bestaan? Dat was het thema van een bijeenkomst, georganiseerd door Europarlementariër Peter van Dalen, vice-voorzitter van de visserij commissie, op 22 januari.

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...