Dag van de Nederlandse Visserij

Visserijdebat Stellendam NVB-LS (28)

In Stellendam vindt op zaterdag 7 juli de netwerkbijeenkomst de Dag van de Nederlandse Visserij plaats. Minister Carola Schouten van LNV is de hoofdgast. Op 7 juli is het ook Vlaggetjesdag in Stellendam.

De Dag van de Nederlandse Visserij is een initiatief van VisNed, de Nederlandse Vissersbond en de Redersvereniging voor de Zeevisserij en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door United Fish Auctions. De organisatie is in handen van het Nederlands Visbureau.

Dag van de Nederlandse Visserij

Op de netwerkbijeenkomst zijn er verschillende sprekers. Agnes Leewis (Nederlands Visbureau) en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam van Goeree-Overflakkee verzorgen de opening. Daarna geeft Carola Schouten  haar visie op de vissector ‘in relatie tot de taskforce circulaire economie in voedsel’.  Tione Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens van Wageningen University & Research, sluit hier op aan. Hij spreekt over 'samen tegen voedselverspilling'. Tot slot is er een paneldiscussie.

Vlaggetjesdag

Tegelijkertijd vindt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats met het thema: ‘Ontmoet de visser, proef de zee, beleef de visserij’. Het programma biedt vermaak voor jong en oud. Bezoekers kunnen kennis maken met de vissers en de Goereese visserij en er is een vlootschouw op het Haringvliet. En natuurlijk is er veel vis. Er staan viskramen en foodtrucks aan de kades, er zijn kookdemonstraties, workshops garnalen pellen of visfileren en palingrokers. De organisatie wil speciaal Goereese scholkibbeling onder de aandacht brengen.

Lees ook
MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Californische krabvissers testen momenteel een nieuw lijnloos visgerei. De vissers ontwikkelden deze nieuwe krabbenfuik samen met marien biologen en technici om de bedreigde bultrugwalvissen voor de kust te beschermen. Dat meldt The New Food Economy. De Bultrugwalvissen migreren ieder jaar van de tropische wateren bij Mexico en Centraal Amerika naar...

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Als het aan de nieuwe Britse premier Boris Johnson ligt, worstelt het Verenigd Koninkrijk zich zo snel mogelijk los van de Europese Unie, desnoods zonder overeenkomst. Dankzij hem ligt het land al enkele weken op ramkoers met de EU. De visserijsector weet nog niet wat haar te wachten staat.