Dag van de Zeeuwse visserij komt terug

Foto: Pixabay

In 2012 vond de laatste editie van de Dag van de Zeeuwse visserij plaats. Acht jaar later wordt dit evenement nieuw leven in geblazen. De nieuwe editie is op 20 juni 2020. Dat meldt Omroep Zeeland.

De Dag van de Zeeuwse visserij stopte in 2012 vanwege een gebrek aan geld en mankracht. Toen werd het evenement bezocht door 15.000 bezoekers. Nu heeft de Zeeuwse Visveilingen BV besloten om het evenement opnieuw te organiseren. Bezoekers kunnen deze dag kennis maken met de visserijsector. Verschillende kennis-, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zullen aanwezig zijn en er zal natuurlijk ook veel vis zijn om te proeven. Het is de bedoeling om hier een twee jaarlijks evenement van te maken.

De kosten voor de nieuwe editie worden geschat op 35.000 euro. De organisatie krijgt hiervoor 20.000 euro subsidie van de provincie Zeeland. De rest van het bedrag moet bij de organisatie en sponsoren vandaan komen.

Bron: Omroep Zeeland / AD

Lees ook
Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Niet alleen de boeren gaan woensdag 19 februari naar Den Haag. Ook de vissers komen, laat EMK weten. "Vissers komen ernstig in de knel door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen", staat te lezen in het persbericht van EMK.

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Garnalenvissers hebben de afgelopen jaren veel meer gevist in beschermde natuurgebieden dan volgens hun vergunning mocht. In de Waddenzee en de Noordzeekustzone mochten ze maximaal 130.000 uur vissen, het werd zowel in 2017 als 2018 meer dan 200.000 uur. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de NOS.

Visserij uit bezorgdheid over containerramp OOCL Rauma

Visserij uit bezorgdheid over containerramp OOCL Rauma

De kottervissers verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO), het Nationaal Overleg Visafslagen (NOVA) en de Visfederatie reageren bezorgd op het incident waarbij het containerschip OOCL Rauma op 11 en 12 februari 2020 zeven containers verloor boven de Waddeneilanden. “Ronddobberende containers hebben een enorme impact op de veiligheid van...