Dag van de Zeeuwse visserij komt terug

Foto: Pixabay

In 2012 vond de laatste editie van de Dag van de Zeeuwse visserij plaats. Acht jaar later wordt dit evenement nieuw leven in geblazen. De nieuwe editie is op 20 juni 2020. Dat meldt Omroep Zeeland.

De Dag van de Zeeuwse visserij stopte in 2012 vanwege een gebrek aan geld en mankracht. Toen werd het evenement bezocht door 15.000 bezoekers. Nu heeft de Zeeuwse Visveilingen BV besloten om het evenement opnieuw te organiseren. Bezoekers kunnen deze dag kennis maken met de visserijsector. Verschillende kennis-, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zullen aanwezig zijn en er zal natuurlijk ook veel vis zijn om te proeven. Het is de bedoeling om hier een twee jaarlijks evenement van te maken.

De kosten voor de nieuwe editie worden geschat op 35.000 euro. De organisatie krijgt hiervoor 20.000 euro subsidie van de provincie Zeeland. De rest van het bedrag moet bij de organisatie en sponsoren vandaan komen.

Bron: Omroep Zeeland / AD

Lees ook
Machinaal strippen van schol biedt soelaas

Machinaal strippen van schol biedt soelaas

Het handmatig strippen van schol op zee is vaak onderhevig aan kritiek van viskopers. Zij zien soms grote verschillen per partij waarbij zelfs het verlies van visvlees aan de orde is. Het gebruik van een stripmachine voor schol kan in dat geval soelaas bieden.

Plannen voor herstructurering vissersvloot

Plannen voor herstructurering vissersvloot

“De kottervissers op de Noordzee kampen met een aantal grote vraagstukken. Het pulsverbod, het coronavirus, de aanlandplicht, de sluiting van gebieden voor windparken en natuur en ook onzekerheden omtrent de Brexit maken het toekomstperspectief voor de vloot onzeker. Dit alles vraagt om een langetermijnaanpak om ook in de toekomst duurzaam en economisch...

Zeeland krijgt Delta Kenniscentrum

Zeeland krijgt Delta Kenniscentrum

In de provincie Zeeland komt het Delta Kenniscentrum, een groot kennisinstituut op het gebied van voedsel, energie en water. Dit instituut komt naar Zeeland omdat de verhuizing van de marinierskazerne niet doorgaat. Dat bevestigen Haagse en Zeeuwse broonen aan Een Vandaag.