De Bretonse haringverkoopster

Crowdfunding Krista

Krista Quik woont al 26 jaar in Zuid-Bretagne in Frankrijk en heeft een droom. De Fransman kennis te laten maken met de heerlijke Hollandse haring. Ze wil vanaf begin 2019 met een rijdende winkel op markten en festivals in Bretagne het Hollandse maatje en gerookte vissoorten verkopen. Om deze droom waar te maken is ze een crowdfunding gestart.

Hollandse Nieuwe in Bretagne

Om de Fransman aan de haring te krijgen moet ze haar aanbod wel een beetje aanpassen op de Franse cultuur. Krista: "Het typische harinkje happen aan de staart, staand aan de marktkraam, daar kan ik niet mee aankomen in Bretagne. De haring en andere vissoorten ga ik als gerecht aanbieden met gevarieerde salades of als borrelhapje. In plaats van bijvoorbeeld de zoete augurk zal ik er zeekraal bij serveren. De haring krijgt zijn kans in de zeer populaire hamburger."

Crowdfunding-Krista_2-200x300 Ze vervolgt: "Het is een grote uitdaging waarbij uw hulp en steun van harte welkom is. Vindt u dit een leuk project? Dan kunt u daar aan bij dragen via de crowdfundingsactie. Dit heeft voor mij een dubbele functie. Natuurlijk is een financiële bijdrage, hoe klein ook, altijd welkom maar door u hiervoor in te schrijven, betuigt u dat u het een leuk en goed project vindt."

Crowdfunding O'Salee

De doelstelling is €6.000. Met dat geld wil ze een marktwagen kopen. Deze wagen is ingericht met koel- en vriesapparatuur en voorzien van rvs-aanrecht en keukenapparatuur. Er is ook water aan- en afvoer voor een optimale hygiëne.

Krista: "Tips of andere ideeën die mij kunnen helpen zijn altijd welkom. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met mij op via de mail : osalee@orange.fr of bekijk mijn facebookpagina." Een bedrijfsnaam,  O'Salee - spécialités de la mer du nord, en een logo heeft ze al. Nu nog het geld!

Wilt u Krista steunen? Ga dan naar haar crowdfunding.

Lees ook
Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Wie geïnteresseerd is in de handelsgegevens van de Nederlandse vissector kan sinds vorig jaar terecht bij het Nederlands Visbureau. Op visbureau.nl wordt in de vorm van de marktinformatietool een overzicht geboden van accurate informatie per vissoort en afzetland. Recent zijn hier ook de marktgegevens van 2019 aan toegevoegd. Wie nu inlogt in de...

Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Op woensdagmiddag staat Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.

Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Anneke Ouwehand uit Katwijk, beter bekend als ‘De Haringkoningin’, start onder deze naam een bedrijf met haringworkshops, haringparty’s en demonstraties haringsnijden. “Ik wil dat haring in Nederland op de kaart blijft, ook in de toekomst.”