De Hollandse Nieuwe Stijl tour gaat van start!

Hollandse Nieuwe Stijl Popup Haringtour

Aanstaande woensdag 22 augustus gaat de Hollandse Nieuwe Stijl tour van start. Tot en met 1 september doet de tour vier plaatsen aan in Nederland om de Hollandse Nieuwe te promoten, vooral onder jongeren. Millennials (iedereen geboren tussen 1980 en 2000) zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen en hechten veel waarde aan authenticiteit. Daar hoort ook het experimenteren met oer-Hollandse producten als haring bij. Daarnaast past haring in een gezonde levensstijl die voor deze generatie steeds belangrijker wordt. In een speciaal pop-up restaurant zijn tijdens de promotiecampagne meerdere gerechtjes Hollandse Nieuwe Stijl te proeven.

Met acht inspirerende gerechten laat chef-kok Marco Somer van restaurant De Harmonie 23 uit Rotterdam de vele mogelijkheden van de Hollandse Nieuwe zien. Van een carpaccio tot een bijzonder dessert. Bij ieder gerecht onthult Marco het belangrijkste gedeelte van zijn bereidingswijze.

De tour doet de volgende steden aan:

Amsterdam

(zuidas)

Gustav Mahlerplein Woensdag, 22 augustus

Donderdag, 23 augustus

11:30 - 19:00

11:30 - 19:00

   Zwolle Rode Torenplein

Grote Kerkplein

Vrijdag, 24 augustus

Zaterdag, 25 augustus

11:30 - 19:00

10:00 - 19:00

  Rotterdam Eendrachtsplein Woensdag, 29 augustus

Donderdag, 30 augustus

11:30 - 19:00

11:30 - 19:00

  Eindhoven   18 Septemberplein Vrijdag, 31 augustus

Zaterdag, 1 september

11:30 - 21:00

12:00 - 19.00

Lees ook
‘Deze traysealer kan alles’

‘Deze traysealer kan alles’

Vis verpakken is een must. Maar de grens aan materiaalverbruik is bereikt. Verpakkingsindustrie en vishandels zetten zich in om voorop te lopen met duurzame verpakkingen waarin de vis nog langer goed blijft. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Chris Cummins van Jac. den Dulk.

EU, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen bereiken akkoord over visquota

EU, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen bereiken akkoord over visquota

De Europese Unie (EU), het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen hebben een akkoord bereikt over de visquota voor de Noordzee in 2021. Dat melden verschillende media. Wat dit akkoord precies voor de Nederlandse vissers betekent wordt later bekend.

André Tukker verkiest wagen boven winkel

André Tukker verkiest wagen boven winkel

Het begon met een spontane handtekeningenactie en inmiddels is het uitgemond in een heuse lobby. Bewoners van de Arnhemse wijk Schuytgraaf willen de ambulante vishandelaar André de Visscher Seafood weer terug in hun wijk. De standplaats van André Tukker uit Putten moest drie en een half jaar geleden wijken voor een viswinkel die in het nieuwe winkelcentrum...