De Hollandse Nieuwe Stijl tour gaat van start!

Hollandse Nieuwe Stijl Popup Haringtour

Aanstaande woensdag 22 augustus gaat de Hollandse Nieuwe Stijl tour van start. Tot en met 1 september doet de tour vier plaatsen aan in Nederland om de Hollandse Nieuwe te promoten, vooral onder jongeren. Millennials (iedereen geboren tussen 1980 en 2000) zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen en hechten veel waarde aan authenticiteit. Daar hoort ook het experimenteren met oer-Hollandse producten als haring bij. Daarnaast past haring in een gezonde levensstijl die voor deze generatie steeds belangrijker wordt. In een speciaal pop-up restaurant zijn tijdens de promotiecampagne meerdere gerechtjes Hollandse Nieuwe Stijl te proeven.

Met acht inspirerende gerechten laat chef-kok Marco Somer van restaurant De Harmonie 23 uit Rotterdam de vele mogelijkheden van de Hollandse Nieuwe zien. Van een carpaccio tot een bijzonder dessert. Bij ieder gerecht onthult Marco het belangrijkste gedeelte van zijn bereidingswijze.

De tour doet de volgende steden aan:

Amsterdam

(zuidas)

Gustav Mahlerplein Woensdag, 22 augustus

Donderdag, 23 augustus

11:30 - 19:00

11:30 - 19:00

   Zwolle Rode Torenplein

Grote Kerkplein

Vrijdag, 24 augustus

Zaterdag, 25 augustus

11:30 - 19:00

10:00 - 19:00

  Rotterdam Eendrachtsplein Woensdag, 29 augustus

Donderdag, 30 augustus

11:30 - 19:00

11:30 - 19:00

  Eindhoven   18 Septemberplein Vrijdag, 31 augustus

Zaterdag, 1 september

11:30 - 21:00

12:00 - 19.00

Lees ook
Adriaan van Moort: haring is goed vet

Adriaan van Moort: haring is goed vet

Het kwam al regelmatig voorbij in de media. Specialisten zijn dit jaar te spreken over de kwaliteit van de haring. Ook Adriaan van Moort, visspecialist en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) vertrok naar Noorwegen om de kwaliteit te beoordelen.

9 Haringsnijtips van de haringkoningin

9 Haringsnijtips van de haringkoningin

Het nieuwe haringseizoen staat op het punt van beginnen. De eerste Hollandse Nieuwe zijn al in ons land en kenners zijn te spreken over de kwaliteit. Voor vishandelaren betekent dit dat ze weer veelvuldig haringen moeten schoonmaken. Hoe kun je dit het beste doen? Haringkoningin Anneke Ouwehand geeft tips.

Vroege vette haring voor Nederlandse markt

Vroege vette haring voor Nederlandse markt

Niemand had dit kunnen voorzien, maar reeds half mei kwamen er signalen vanuit Noorwegen dat er door Noorse trawlers maatjesharing was gevangen met een vetpercentage van ongeveer 17 procent.