De Oesterij breidt uit voor export

120925 Oesterij wint Zeeuwse Visserij Award

Het oester- en mosselbedrijf de Oesterij van de familie Dhooge in Yerseke gaat uitbreiden. In de Olzendepolder komt een nieuwe loods te staan. "Omdat we toekomst zien in de oesters en de export daarvan hebben we besloten tot de nieuwbouw ", vertelt directeur Jean Dhooge aan PZC. "En ook wel een beetje uit noodzaak. We zien veel concurrentie op de lokale markt, zeg maar Nederland, België en Duitsland. We denken dat het goed is om onze kansen te spreiden en het verder weg te zoeken."

Export oesters

Het bedrijf exporteert al oesters naar Azië, onder andere naar Hong Kong en Maleisië. Ook hoopt hij zijn oesters te kunnen gaan exporteren naar Amerika als de markt daar weer opengesteld wordt vertelde hij aan Vismagazine tijdens de viering van Independence Day op de Amerikaanse ambassade. Hopelijk wordt eind van dit jaar de export van schaal- en schelpdieren tussen Amerika en Nederland weer opengesteld.

Nieuwbouw

De huidige locatie is te klein voor de verwachte groei. De nieuwbouw moet eind maart, begin april klaar zijn en bestaat uit een hal met kantoor. "In totaal meer dan duizend vierkante meter. Dat moet voorlopig genoeg zijn", zegt Dhooge in PZC. "Je weet nooit wat er in de toekomst nog gebeurt en hoe snel je groeit. Maar laten we eerst deze investering maar eens terug gaan verdienen."

De Oesterij

De familie Dhooge is al sinds 1906 actief in de kweek van schaal- en schelpdieren. De kweekgronden bevinden zich in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Waddenzee. Het bedrijf de Oesterij is gevestigd in Yerseke. Hier vindt de sortering en verpakking van de oesters plaats. Ook geeft de familie informatie over de kweek van oesters en mosselen.

Lees ook
Problemen rondom de aanvoer van mosselen

Problemen rondom de aanvoer van mosselen

De mosselsector ervaart problemen met de aanvoer van mosselen. De mosselen in Oosterschelde worden verstikt door schuimalg, terwijl de mosselen in de Waddenzee nog niet consumptierijp zijn. Mosselkwekers en -handelaren verwachten dat er veel minder mosselen aan wal gaan komen dan in 2018.

Zevende editie Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Zevende editie Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Brasserie “De Vluchthaven” en Krijn Verwijs Yerseke B.V. organiseren op maandag 16 september samen het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken. Drie dagen later, op 19 september, wordt het oesterseizoen officieel geopend.

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor een Oosters mosselpannetje met knoflookboter.