De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen_Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vanwege het met passie inzetten om Noordzeevis aan de man te brengen.

De Zeeuwse Stromen bestaat uit een groot hotel en het strandpaviljoen De Haven van Renesse dat op een steenworp afstand van het hotel ligt. Duurzaamheid staat bij beide plekken hoog in het vaandel. Bij de strandtent is circulariteit het motto. Daar wordt van de de koffie residu en sinaasappelschillen likeur gemaakt, ze maken hun eigen zeep en koken op afval met een biovergister.

Lokaal

Zowel het hotel als het strandpaviljoen zet stevig in op lokale producten. Dus ook op lokale vis. Donald van Vliet: “We willen per kwartaal de seizoenen van de zee aanbieden. Nu hebben we daarom makreel en zeebaars op het menu staan. Die zijn nu perfect in dit seizoen. Volgend kwartaal heroverwegen we dit weer en kijken we welke vissen uit de Noordzee dan beter op onze kaart kunnen staan. Zo geven we onze klanten altijd het beste product en houden we oog voor de gezondheid van de Noordzee.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vis die door Nederlanders wordt gegeten komt niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90 procent geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Dossiers
Lees ook
Lokale winkels in het zonnetje

Lokale winkels in het zonnetje

Een nieuw initiatief om aandacht te creëren voor lokale winkels. Van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Het doel van dit initiatief is om lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels voor de consument. In andere zijn er...

Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij. Donderdag 17 februari nam Giovanni Simonis de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Het restaurant kreeg de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee.

Dit staat er in 2022 op stapel

Dit staat er in 2022 op stapel

Het jaar 2022 is gestart met de verspreiding van een ‘Vis van de Maand’-bureaukalender. In deze kalender is eveneens een kort verslag opgenomen van de activiteiten. In tegenstelling tot de uitreiking na een nieuwjaarsbijeenkomst is deze kalender met nieuwjaarswens per post verstuurd.