De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen_Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vanwege het met passie inzetten om Noordzeevis aan de man te brengen.

De Zeeuwse Stromen bestaat uit een groot hotel en het strandpaviljoen De Haven van Renesse dat op een steenworp afstand van het hotel ligt. Duurzaamheid staat bij beide plekken hoog in het vaandel. Bij de strandtent is circulariteit het motto. Daar wordt van de de koffie residu en sinaasappelschillen likeur gemaakt, ze maken hun eigen zeep en koken op afval met een biovergister.

Lokaal

Zowel het hotel als het strandpaviljoen zet stevig in op lokale producten. Dus ook op lokale vis. Donald van Vliet: “We willen per kwartaal de seizoenen van de zee aanbieden. Nu hebben we daarom makreel en zeebaars op het menu staan. Die zijn nu perfect in dit seizoen. Volgend kwartaal heroverwegen we dit weer en kijken we welke vissen uit de Noordzee dan beter op onze kaart kunnen staan. Zo geven we onze klanten altijd het beste product en houden we oog voor de gezondheid van de Noordzee.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vis die door Nederlanders wordt gegeten komt niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90 procent geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Dossiers
Lees ook
VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen publiceert voor de vijfde keer het jaarlijkse onderzoek naar de Scheveningse menukaart. Hieruit blijkt dat meer restaurants Noordzeevis serveren, maar ook dat gerechten die worden aangeprezen als vis uit Scheveningen in de meeste gevallen geïmporteerde of gekweekte vis bevatten.

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Visgilde Kees Sloot

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Visgilde Kees Sloot

Visgilde Kees Sloot uit Rotterdam ontving vrijdag 22 oktober de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Hij kreeg deze vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. “Vis uit de Noordzee, dat is gewoon top. We mogen er echt trots op zijn dat we de rijke Noordzee als achtertuin hebben”, aldus...