De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen_Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vanwege het met passie inzetten om Noordzeevis aan de man te brengen.

De Zeeuwse Stromen bestaat uit een groot hotel en het strandpaviljoen De Haven van Renesse dat op een steenworp afstand van het hotel ligt. Duurzaamheid staat bij beide plekken hoog in het vaandel. Bij de strandtent is circulariteit het motto. Daar wordt van de de koffie residu en sinaasappelschillen likeur gemaakt, ze maken hun eigen zeep en koken op afval met een biovergister.

Lokaal

Zowel het hotel als het strandpaviljoen zet stevig in op lokale producten. Dus ook op lokale vis. Donald van Vliet: “We willen per kwartaal de seizoenen van de zee aanbieden. Nu hebben we daarom makreel en zeebaars op het menu staan. Die zijn nu perfect in dit seizoen. Volgend kwartaal heroverwegen we dit weer en kijken we welke vissen uit de Noordzee dan beter op onze kaart kunnen staan. Zo geven we onze klanten altijd het beste product en houden we oog voor de gezondheid van de Noordzee.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vis die door Nederlanders wordt gegeten komt niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90 procent geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Dossiers
Lees ook
Belgische chefs promoten Noordzeevis met Zee van Smaak

Belgische chefs promoten Noordzeevis met Zee van Smaak

53 Belgische chefs doen mee aan het project 'Zee van Smaak'. Van 15 oktober tot en met 15 november zetten zij Noordzeevis op de kaart. Van boord tot bord is het thema van het project dat is opgezet door het provinciebedrijf Westtoer.

Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel Vis Vitaal uit Haaksbergen is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Op vrijdag 13 augustus kreeg eigenaar René Gortemulder de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.

Goodfish: Doorbraak nodig in de rivierkreeftenhandel

Goodfish: Doorbraak nodig in de rivierkreeftenhandel

De Amerikaanse rivierkreeft is een plaag in de Nederlandse wateren. Opeten is een van de aangedragen oplossingen. Volgens Good Fish moeten hiervoor meer consumenten rivierkreeft op het menu zetten. Ook is er een doorbraak nodig in de rivierkreeftenhandel. “Rivierkreeften uit China moeten de schappen uit en vervangen worden door de rivierkreeften gevangen...