De dertigste editie Duitse visbeurs Fish International

Fish International 1

Dit jaar wordt de dertigste editie van de Duitse visbeurs Fish International georganiseerd. Van zondag 25 tot en met dinsdag 27 februari verzamelen alle partijen van de visbranche in hal 5 van de Bremen Messe. De eerste editie van het evenement vond plaats in 1988 naar het idee van vishandelaar Peter Koch-Bodes. De editie trok zo'n 100 exposanten. Een aantal van hen, waaronder het Nederlandse bedrijf Parlevliet & van der Plas, staan dertig jaar later weer op de beurs. Maar veel van de 300 exposanten staan dit jaar voor het eerst op de beurs.

Internationale exposanten

Zo'n 40 procent van de exposanten komt niet uit Duitsland. Er zijn vooral veel Nederlandse en Deense bedrijven aanwezig. Maar volgens projectmanager Sabine Wedell neemt ook de belangstelling uit Oost Europa toe. Er komen diverse bedrijven uit Polen, maar ook uit Estland, Letland en Litouwen. Ook introduceert een bedrijf uit Kroatië tijdens de beurs een nieuwe soort gerookte en gemarineerde zeevaars. En Britse zalmkwekerij krijgt als eerste een dierenwelzijnscertificaat.

Poké Bowl

De bezoeker vindt op de beurs alles over vis. Op de beurs komt het “Smoke House” te staan. Hier vindt de bezoeker bereidingsideeën en krijgt informatie over de rol van vis in verschillende voedingsconcepten zoals het low-carb dieet. Ook kunnen bezoekers kunnen ‘Poké Bowl’ proberen. Dit is gemixte sushi met een Hawaïaans tintje geserveerd in een kom. Ook vinden bezoekers alles over aquacultuur op de beurs. Naast verschillende stands komt er een speciaal symposium met onder andere aandacht voor zalm- en garnalenkweek, dierenwelzijn en diverse best practices.

Seafood Stars

Op zondagavond is de traditionele ‘Trawl Party’, een avond met muziek, lekker eten en volop netwerkmogelijkheden. Voorafgaand reikt FischMagazin de ‘Seafood Stars' uit voor onder andere innovatieve ideeën in retail. Op maandagmiddag wordt er een nieuwe onderscheiding uitgereikt aan de eerste vissommeliers. Een vereiste voor deze onderscheiding is het volgen van een 50-urige cursus met een examen voor de Kamer van Koophandel.

Tegelijkertijd met Fish International vinden de vleesbeurs Fleischer-Einkauf AG trade show en de gastronomische beurs Gastro Ivent plaats. Met het toegangsbewijs voor Fish International kan de bezoeker ook naar deze beurzen in de Bremen Messe.