Doe online inspiratie op!

Vismagazine Online magazine_2

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vismagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram, Pinterest en Foodtube.

Instagram

Het Instagram-account @havenvistijn plaatst foto’s van de visserij op Texel. Er komen veel mooie boten voorbij, afgewisseld met foto’s van verse vangst en de visgerechten van lokale restaurants.

Havenvistijn_instagram

En kun je geen genoeg krijgen van vissersboten in actie? Ook @fish.ermansfriend post allerlei mooie plaatjes van vissersboten.

fishermanfriend_Instagram

@msckeurmerk is het Instagram-account van het MSC viskeurmerk. Deze pagina geeft veel informatie over duurzame vis, en biedt allerlei leuke visweetjes.

Msc Keurmerk Instagram

De hashtag #visgerechten is een goede bron van inspiratie voor gerechten door de vele mooie foto’s van restaurants.

#visgerechten

Pinterest

Inrichting
Kijk voor inspiratie voor de inrichting van je winkel eens op Pinterest:

viswinkel pinterest

Foodtube

Cees Holtkamp, patissier pur sang, staat op Foodtube.nl permanent in de schijnwerpers. Al dan niet in gezelschap van zijn kleindochter Stella – een rijzende ster – mengt hij, kneedt hij en bakt hij. Maar op Foodtube.nl vind je naast heel veel video’s van Cees en Stella, nog veel meer culinaire video’s, ook met vis. Wat dacht je van Ikan Kuah Pala Banda, een originele Moluks visgerecht van zeebaars, door chef Titi Waber? Of kijk hoe Egon van Hoof inktvis-tagliatelle maakt.

Foodtube vis

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vis in de media - week 5-2023

Vis in de media - week 5-2023

De toekomst van de haven van Den Oever, visvervangers op basis van rijst en dolfijnen en vissers werken samen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

‘Ik vind vis steeds interessanter worden’

‘Ik vind vis steeds interessanter worden’

Bunyamin Tagi (18) had op zijn dertiende al een bijbaantje in een viskraam van zijn vader. Na de middelbare school ging hij fulltime aan de slag in het familiebedrijf, dat bestaat uit een groothandel, verschil­lende viswinkels én marktkramen. “De viswereld past goed bij mij.”