Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vismagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram, Pinterest en Foodtube.

Instagram

Het Instagram-account @havenvistijn plaatst foto’s van de visserij op Texel. Er komen veel mooie boten voorbij, afgewisseld met foto’s van verse vangst en de visgerechten van lokale restaurants.

Havenvistijn_instagram https://www.instagram.com/havenvistijn/

En kun je geen genoeg krijgen van vissersboten in actie? Ook @fish.ermansfriend post allerlei mooie plaatjes van vissersboten.

fishermanfriend_Instagram https://www.instagram.com/fish.ermansfriend/

@msckeurmerk is het Instagram-account van het MSC viskeurmerk. Deze pagina geeft veel informatie over duurzame vis, en biedt allerlei leuke visweetjes.

Msc Keurmerk Instagram

De hashtag #visgerechten is een goede bron van inspiratie voor gerechten door de vele mooie foto’s van restaurants.

#visgerechten

Pinterest

Inrichting
Kijk voor inspiratie voor de inrichting van je winkel eens op Pinterest:

viswinkel pinterest https://nl.pinterest.com/

Foodtube

Cees Holtkamp, patissier pur sang, staat op Foodtube.nl permanent in de schijnwerpers. Al dan niet in gezelschap van zijn kleindochter Stella – een rijzende ster – mengt hij, kneedt hij en bakt hij. Maar op Foodtube.nl vind je naast heel veel video’s van Cees en Stella, nog veel meer culinaire video’s, ook met vis. Wat dacht je van Ikan Kuah Pala Banda, een originele Moluks visgerecht van zeebaars, door chef Titi Waber? Of kijk hoe Egon van Hoof inktvis-tagliatelle maakt.

Foodtube vis

 

Altijd op de hoogte blijven?