Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen

Zalm_pixabay

Foto: Pixabay

Zalmrokerij H. van Wijnen ging half oktober failliet. De Zalmhuys Group heeft de activiteiten overgenomen. Van Wijnen gaat als dochteronderneming van de Zalmhuys Group onder de naam Zalmhuys van Wijnen.

De hoge inkoopprijzen deden de bekende zalmrokerij H. van Wijnen uiteindelijk de das om, meldt directeur Harm ten Napel van de Zalmhuys Group in Visserijnieuws. Het bedrijf was contractueel verplicht om ondanks de hoge inkoopprijzen tegen lagere prijzen te blijven leven. Ten Napel noemt de overname van de activiteiten van H. van Wijnen een kans.

H. van Wijnen

H. van Wijnen - The Salmon Company produceert sinds 1864 zalmspecialiteiten. Het bedrijf levert aan de industrie, foodservice en retail in binnen- en buitenland onder eigen merk en private label. De zalm wordt gerookt op de productielocatie in Krimpen aan den IJssel. 13 oktober werd het faillissement uitgesproken.

Zalmhuys Group

Het Urker Zalmhuys werd in 2002 en groeide uit tot een gerenommeerde leverancier van verse en gerookte zalm. Samen met Affish, Affish Fresh en Ocean Fish vormt het bedrijf de Zalmhuys Group. De overname van de activiteiten van H. van Wijnen zijn de grootste uitbreiding van het bedrijf buiten Urk.

Bron: LinkedIn

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Visvriendelijke zalmkweek

Visvriendelijke zalmkweek

Viskwekerijen zoeken altijd naar manieren om hun productie visvriendelijker te maken. FishFlow Innovations kreeg dat voor elkaar met een speciaal ontwikkelde buisvijzel van composiet. De innovatie zorgt ook nog voor een hogere winstgevendheid.

Nieuwe zalmfabriek H. van Wijnen en Kennemervis Groep

Nieuwe zalmfabriek H. van Wijnen en Kennemervis Groep

H. van Wijnen en Mayonna, onderdeel van de Kennemervis Groep, hebben in Bunschoten-Spakenburg een nieuwe zalmfabriek geopend. In de fabriek vindt de verwerking van verse zalm plaats voor een Nederlandse retailer en de rokerij van H. Van Wijnen in Krimpen aan den IJssel.

Visbranche in de media - week 22

Visbranche in de media - week 22

Urker vissers geïrriteerd over de houding minister Henk Staghouwer, hebben mosselen last van lawaai en zalmkwekerij sluit vanwege klimaatcrisis. Wat lazen we de afgelopen week? Een greep uit de media.