Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen

24 november 2022 Redactie Vismagazine Pixabay
Foto: Pixabay

Zalmrokerij H. van Wijnen ging half oktober failliet. De Zalmhuys Group heeft de activiteiten overgenomen. Van Wijnen gaat als dochteronderneming van de Zalmhuys Group verder onder de naam Zalmhuys van Wijnen.

De hoge inkoopprijzen deden de bekende zalmrokerij H. van Wijnen uiteindelijk de das om, meldt directeur Harm ten Napel van de Zalmhuys Group in Visserijnieuws. Het bedrijf was contractueel verplicht om ondanks de hoge inkoopprijzen tegen lagere prijzen te blijven leven. Ten Napel noemt de overname van de activiteiten van H. van Wijnen een kans.

H. van Wijnen

H. van Wijnen - The Salmon Company produceert sinds 1864 zalmspecialiteiten. Het bedrijf levert aan de industrie, foodservice en retail in binnen- en buitenland onder eigen merk en private label. De zalm wordt gerookt op de productielocatie in Krimpen aan den IJssel. 13 oktober werd het faillissement uitgesproken.

Zalmhuys Group

Het Urker Zalmhuys werd in 2002 en groeide uit tot een gerenommeerde leverancier van verse en gerookte zalm. Samen met Affish, Affish Fresh en Ocean Fish vormt het bedrijf de Zalmhuys Group. De overname van de activiteiten van H. van Wijnen zijn de grootste uitbreiding van het bedrijf buiten Urk.

Bron: LinkedIn

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?