‘Duurzaam van vis tot verpakking’

Vis van Henry

Vis! Elke vistraiteur en visverwerker weet legio producten en recepten te verzinnen. Diezelfde vis en visproducten moeten goed verpakt zijn in functionele, praktische én aantrekkelijke verpakkingen. Deze moeten passen bij het product en het imago van de ondernemer.  Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Vis van Henry en Remmert Dekker Packaging.

Ook als je ‘m nog niet kent, valt Vis van Henry in Amsterdam direct op. Alleen al de styling! Knaloranje snack- en verpakkingsdozen met gele letters, citroengele kibbelingbakjes met blauwe letters, felblauwe verpakkingen met donkerblauwe letters. Het zijn unieke en volledig composteerbare papieren verpakkingen, speciaal voor eigenaar Henry van Diermen ontworpen door Remmert Dekker Packaging.

Wouter Wigman, Manager Marketing en Design, is er trots op. “We hebben er patent op. Het is vochtwerend, zonder plastic toevoegingen of folielaagje en voldoet aan de voedselveiligheid. Er kan heet en vet voedsel in, en we hebben als speciale optie een uitvouwbaar sausbakje erbij. Karton is het materiaal van de toekomst, we doen mee aan Europese bosprogramma’s.”

Honderd procent duurzame verpakking was een must voor Van Diermen. “Dat past bij onze visie en bij de wensen van Amsterdammers.” Geboren Spakenburger, had hij het wel gezien na een periode met een financiële loopbaan en hij begon in Amsterdam een ambulante zaak. “We staan op drie markten en doen evenementen. De marktkraam is mooi met zilvergrijs en veel teksten die iets vertellen over onze producten.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Vis van Henry_2

Op de zeilen staat: ‘We maken onze salades zelf zonder gekke ingrediënten’. Op de kap: ‘De beste viskoekjes van Amsterdam’. “Dat klopt, we zijn al twee keer uitgeroepen als beste. We hebben meer eigen vissnacks; garnalen- en visburgers, viskoekjes, snacks op maat voor restaurants. We hebben een kok en maken alles zelf. We kopen nooit een basis voor een zalm- of makreelsalade, we bouwen ‘m van begin tot eind helemaal zelf op.”

Alle snacks zijn handgemaakt. “We weten precies wat er in zit. Wil een restaurant een gambasnack met veel groente, dan zorgen we dat die er komt. Onze gambaburger maakt niemand zomaar na! Al met al hebben we een leuk en groeiend bedrijf met de groothandel, de kramen waarmee we op markten in Amsterdam staan en op evenementen in het hele land, van KLM 100 jaar tot Netflix en Tata Steel.”

Dit is het eerste deel van deze rondvraag met het thema verpakkingen. Volgende week verschijnt deel 2. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 2-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Lees ook
‘We zoeken constant naar beter en duurzamer’

‘We zoeken constant naar beter en duurzamer’

Vis! Elke vistraiteur en visverwerker weet legio producten en recepten te verzinnen. Diezelfde vis en visproducten moeten goed verpakt zijn in functionele, praktische én aantrekkelijke verpakkingen. Deze moeten passen bij het product en het imago van de ondernemer. Vandaag deel 2 van deze rondvraag met Barneveld Verpakkingen en Disposables.

Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Het PBL beschouwt in nieuw beleid consumptiegedrag als uiting van sociaal-culturele routines. Het bureau adviseert dus om pogingen om de Nederlandse consument meer plantaardig te laten eten te richten op een aantal situaties, zoals thuis koken en uit eten. Hierbij wil het planbureau actief verschillende actoren betrekken, van influencers tot horeca...

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...