Eat this Fish

Eat this Fish

Eat this Fish is het nieuwe receptenboek van de Blendbrothers, de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse. De broers combineren simpele smaken met vis, schaal- of schelpdieren. Het zijn stuk voor stuk bereidingen die de broers ontdekten tijdens hun reizen, maar zoveel mogelijk aangepast naar vis uit eigen zee.

Het boek bevat 70 recepten, onderverdeeld in bereidingstijd. 20 minuten of korter, tussen 20 en 35 minuten en 35 minuten en langer. Onder andere een recept voor Zeeuwse kokkel volgens een zuidelijke bereiding, zeebaars met viergesaus en Oosterscheldekreeft.

De broers kiezen zoveel mogelijk voor vissoorten uit de Noordzee. Niet alleen de populaire soorten als kabeljauw en zeetong, maar ook minder bekende vissoorten, de zogenaamde bijvangst. Wany als NortSeaChefs zetten de twee zich in voor duurzame visserij.

Hendrik en Kamiel Buysse zijn geboren en getogen in Zeeland. Hendrik Buysse startte zijn carrière in Oud Sluis en werkte als chef bij Edwin Vinke (Kromme Watergang) en als sommelier bij De Jonkman. Zijn broer Kamiel werkte jarenlang in de cocktailbar van Pure C en daarna als mixologist in The Upper Room Bar van The Jane . Tegenwoordig zijn ze Blendbrothers en reizen ze de wereld rond als foodadviseurs en cateraars. Eerder verscheen het boek Eat this, met eenvoudige groenterecepten. De twee boeken zijn met elkaar te combineren.

Auteur: Blendbrothers
ISBN: 9789401482370
Prijs: 25,99

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal!

Dossiers
Lees ook
Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur is een heerlijk boek voor iedereen die van Nederlandse geschiedenis, eten en tijdschriften houdt. Ik val in alle categorieën, maar de eerste twee zijn het belangrijkst.

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde donderdag 30 juni het nieuwe magazine ‘Noordzeevis uit Scheveningen: Op reis met vis uit eigen zee’. Met dit nieuwe magazine wil de stichting consumenten inspireren met internationale recepten vol Noordzeevis uit Scheveningen.

Diversiteit is een complex verandervraagstuk voor een bedrijf

Diversiteit is een complex verandervraagstuk voor een bedrijf

Diversiteit en inclusie zijn actuele onderwerpen. Denk aan Black lives matters, #metoo en de zwartepietendiscussie. Ook op de werkvloer. Steeds meer bedrijven vinden diversiteit belangrijk. Maar hoe ga je met dit onderwerp aan de slag? Het boek De Inclusiemarathon, het Managementboek van het jaar 2022, kan hierbij helpen.