Een visrestaurant starten in de coronacrisis

Gert-Jan Hukersloot_foto's persbericht Fundament

Midden in de coronacrisis een restaurant openen. Dat deden Gert-Jan Huuksloot, voormalig manager batterij recycle-bedrijf en Patrick Starrenburg van Hoeckse Vis en Zeebanket. Ondanks de lockdown is de onderneming succesvol

Gert-Jan Huuksloot werkte bijna twintig jaar als manager bij een batterij recycle-bedrijf. Vlak voor corona besloot hij het roer om te gooien en een visrestaurant te beginnen. Als trouwe klant van Hoeckse Vis en Zeebanket in Bergschenhoek stapte hij bij de viszaak naar binnen en vroeg eigenaar Patrick Starrenburg of hij plannen had om de zaak te verkopen.

“Dat was hij niet van plan”, vertelt Gert-Jan. “Maar hij vertelde wel dat hij de zaak wilde upgraden en beiden bleken we de droom voor een restaurant te hebben. Drie glazen wijn verder, besloten we het samen te gaan proberen.”

Financiering

Voor de financiering klopten de twee aan bij Norbert de Boer, eigenaar van de financiële dienstverlener Fundament. Gert-Jan: “Norbert zag het helemaal zitten. We hadden een goed verhaal en financiële onderbouwing. Maar toen kwam corona en de ene bank na de andere bank viel af. Horeca in coronatijd een lening verstrekken, dat gingen ze niet doen…”

En dus gingen ze op zoek naar andere mogelijkheden. Norbert de Boer: “Gaat het niet linksom, dan proberen we het rechtsom. Ik vond het een erg mooi concept waarin ik geloofde, dus ik wist dat het uiteindelijk moest lukken om de financiering rond te krijgen.” En hij kreeg gelijk.

Restaurant

18 november 2021 kwam de droom van de heren van de Hoeksche Vis en Zeebanket uit. Echter werd die een maand later verstoord door een lockdown. Toch gingen de zaken goed. “Door het thuisbezorgen was het keidruk!”, zegt Gert-Jan enthousiast. En ook nu lijkt corona de ondernemers niet uit het veld te slaan. “Tot nu toe is het succesvol, maar ik wil mezelf niet op een voetstuk zetten, anders kun je alleen nog maar naar beneden vallen.”

Het restaurant van Hoeksche Vis en Zeebanket biedt plaats aan 36 gasten en is iedere dag geopend van 12.00 - 21.00 uur voor lunch, borrel en diner.  

 

Lees ook
Werken in de viswinkel tijdens hittegolf

Werken in de viswinkel tijdens hittegolf

Volgens meteorologen lopen de temperaturen deze week hoog op en krijgen we waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Ook vishandelaren moeten hier rekening mee houden. Welke maatregelen kan de visspecialist nemen?

Vliegende start voor VAN VIS

Vliegende start voor VAN VIS

Hij opende een viswinkel in coronatijd en die gok pakt voor Stan van Lieshout, eigenaar van VAN VIS in het Brabantse Nuenen, goed uit. “Mensen gingen het thuis gezellig maken en daarvan profiteerden wij.” Hij verkoopt veel Noordzeevis.

Koeltechnisch Buro Midden Nederland: Koel, koeler, koelst

Koeltechnisch Buro Midden Nederland: Koel, koeler, koelst

Wat zijn trends in koeltechniek? Wat kunnen we verwachten met betrekking tot koudemiddelen? Met welke uitdagingen kampt de koelbranche? Bernadet Koops, afgestudeerd koelmonteur en vertegenwoordiger bij familiebedrijf Koops Koeltechnisch Buro Midden Nederland beantwoordt deze vragen.