Eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst

Opening hangcultuurmosselseizoen

De eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst. Gisteren, 22 mei, voer de ZZ4 naar de percelen bij Neeltje Jans en werden de eerste mosselen naar boven gehaald. En geproefd door de genodigden, die zeer te spreken waren over de smaak.

Mosselkweker Juliën Barbé vertelt aan Omroep Zeeland dat de mosselen nu nog klein zijn, maar dat hij verwacht dat ze nog gaan groeien als het warmer wordt. De hang- en bodemcultuurmosselen verschillen in smaak. De bodemcultuurmosselen zijn wat zilter. Een verklaring daarvoor heeft hij niet. De eerste bodemcultuurmosselen worden eind juni verwacht.

 

Lees ook
Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Het begon met fish and chips maar inmiddels is de kaart van visbar The Good Companion in Amsterdam flink uitgebreid. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt voor ondernemers Niek van den Hoven en Enno Massaro Naast vis uit de Noordzee staat er standaard bijvangst op het menu. Via evenementen maken gasten kennis met de visbar.

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

De Jumbo Foodmarkt in Goes is geopend. Dit is de achtste foodmarkt in Nederland. Het is de eerste Foodmarkt in Zeeland en daarom is het mogelijk om verse mosselen te scheppen in de winkel.

Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Het onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen van de HZ University of Applied Sciences won 14 november de RAAK-award 2019. De hoofdprijs bestond uit een cheque van €10.000,-. Het onderzoek is gericht op het zodanig aanleggen van droogvallende mosselbanken dat deze een bijdrage leveren aan kustbescherming, het verhogen van biodiversiteit én de mosselproductie.