Eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst

Opening hangcultuurmosselseizoen

De eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst. Gisteren, 22 mei, voer de ZZ4 naar de percelen bij Neeltje Jans en werden de eerste mosselen naar boven gehaald. En geproefd door de genodigden, die zeer te spreken waren over de smaak.

Mosselkweker Juliën Barbé vertelt aan Omroep Zeeland dat de mosselen nu nog klein zijn, maar dat hij verwacht dat ze nog gaan groeien als het warmer wordt. De hang- en bodemcultuurmosselen verschillen in smaak. De bodemcultuurmosselen zijn wat zilter. Een verklaring daarvoor heeft hij niet. De eerste bodemcultuurmosselen worden eind juni verwacht.

 

Lees ook
Mosselkaravaan luidt nieuwe mosselseizoen in

Mosselkaravaan luidt nieuwe mosselseizoen in

In Yerseke is het nieuwe bodemmosselseizoen ingeluid. Eregast Jan Boskamp nam op de Oosterschelde het eerste mandje mosselen aan van de schipper van de YE110. "De kwaliteit is prima; het vleesgewicht bedraagt zo'n 27 procent", aldus Addy Risseeuw van PO Mossel. De eerste bodemcultuurmosselen zijn er een maand eerder dan vorig jaar toen het seizoen op...

Eerste bodemcultuurmosselen naar Kaat Mossel

Eerste bodemcultuurmosselen naar Kaat Mossel

De eerste bodemcultuurmosselvangst gaat naar Kaat Mossel, zo laat het Rotterdamse restaurant trots weten in een persbericht. Daarom organiseert Kaat Mossel in samenwerking met Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk een mosselfeest op woensdag 26 juni. Om 13:00 uur neemt Ron Hirt de mosselen...

Seafood Steam Group introduceert Mossel & Stoom

Seafood Steam Group introduceert Mossel & Stoom

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom.Dit is een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen die kunnen worden gestoomd in de magnetron. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf een speciale stoomverpakking