Eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst

Opening hangcultuurmosselseizoen

De eerste hangcultuurmosselen zijn geoogst. Gisteren, 22 mei, voer de ZZ4 naar de percelen bij Neeltje Jans en werden de eerste mosselen naar boven gehaald. En geproefd door de genodigden, die zeer te spreken waren over de smaak.

Mosselkweker Juliën Barbé vertelt aan Omroep Zeeland dat de mosselen nu nog klein zijn, maar dat hij verwacht dat ze nog gaan groeien als het warmer wordt. De hang- en bodemcultuurmosselen verschillen in smaak. De bodemcultuurmosselen zijn wat zilter. Een verklaring daarvoor heeft hij niet. De eerste bodemcultuurmosselen worden eind juni verwacht.

 

Lees ook
Machinefabriek Bakker wint Duurzaamheidsaward met afbreekbare mosselsokken

Machinefabriek Bakker wint Duurzaamheidsaward met afbreekbare mosselsokken

Machinefabriek Bakker uit Yerseke, producent van mosselverwerkingsapparatuur, is winnaar van de Schelpdier Duurzaamheidsaward. Het bedrijf won de prijs met de volledig afbreekbare mosselsok, gemaakt van biopolymeer. Mosselsokken worden in de hangmosselkweek en bij mosselzaadinvanginstallaties gebruikt om mosselzaad ‘op te sokken’: sokvormige...

Mosselen aan de muur

Mosselen aan de muur

De schelpen van mosselen worden voor van alles gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan schelpenpaadjes, voedselbodem voor oesters, of vocht tegengaan in kruipruimtes. Elly Deurloo maakt van de schelpen panelen. Niet alleen mooi aan de muur, maar ook goed voor de akoestiek. Dat meldt Omroep Zeeland.

Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Het begon met fish and chips maar inmiddels is de kaart van visbar The Good Companion in Amsterdam flink uitgebreid. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt voor ondernemers Niek van den Hoven en Enno Massaro Naast vis uit de Noordzee staat er standaard bijvangst op het menu. Via evenementen maken gasten kennis met de visbar.