Eerste Vlaamse Visbeurs in Zeebrugge

Visgro, het beroepsinstituut voor zeevisgroothandelaren in België, organiseert op maandag 17 augustus voor het eerst De Vlaamse Visbeurs. Dateze vindt plaats in de Oude Zeebrugse visveiling in Zeebrugge. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse Visveiling en het Europees Visserijfonds. Thema van de beurs is duurzaamheid en etikettering. Het is de bedoeling de beurs elke twee jaar te houden.

Exposanten

De exposanten zijn vaak bekende gezichten uit de viswereld, groothandelaren in vis en schaaldieren, leveranciers van mosselen en oesters, maar ook importeurs van kreeften, fabrikanten van soep of salades etc. Daarnaast is er een ruime keuze aan installatiematerialen, keukens, paneelbouw, kruiden, onthuidmachines, vacuümtoestellen etc.

Vlaamse vis

Voor de Belgische vishandelaren een goede gelegenheid om belangrijke spelers in de Belgische visbranche te ontmoeten. Er zal ook veel aandacht zijn voor de Vlaamse vis, van de Belgische vissers.

Workshops

Ook zijn er diverse seminars en workshops tijdens de beursdag, verzorgd door onder andere de Vlaamse Visveiling, VISGRO, ILVO en VLIZ. Verder zijn er demonstraties visfileren en kunnen vissersschepen worden bezocht of kan er een rondvaart door de haven worden gemaakt.

 
Lees ook
Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Minister Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil een kleinere, diversere en duurzamere vissersvloot. Hiervoor trekt het kabinet in totaal € 444 miljoen uit. Dit geld is bestemd voor onder andere sanering en innovaties om de noodzakelijke transitie te ondersteunen.

Koele Noordzeevis

Koele Noordzeevis

Ook deze maand blijft een groot gedeelte van de Noordzeevloot op zondagavond in de havens liggen en vaart niet uit. Want het kan niet uit met de stijgende brandstofprijzen. Dat bovenop andere tegenvallers in de visserij.