Eerste Vlaamse Visbeurs in Zeebrugge

150812 Vlaamse Visbeurs Zeebrugge

Visgro, het beroepsinstituut voor zeevisgroothandelaren in België, organiseert op maandag 17 augustus voor het eerst De Vlaamse Visbeurs. Dateze vindt plaats in de Oude Zeebrugse visveiling in Zeebrugge. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse Visveiling en het Europees Visserijfonds. Thema van de beurs is duurzaamheid en etikettering. Het is de bedoeling de beurs elke twee jaar te houden.

Exposanten

De exposanten zijn vaak bekende gezichten uit de viswereld, groothandelaren in vis en schaaldieren, leveranciers van mosselen en oesters, maar ook importeurs van kreeften, fabrikanten van soep of salades etc. Daarnaast is er een ruime keuze aan installatiematerialen, keukens, paneelbouw, kruiden, onthuidmachines, vacuümtoestellen etc.

Vlaamse vis

Voor de Belgische vishandelaren een goede gelegenheid om belangrijke spelers in de Belgische visbranche te ontmoeten. Er zal ook veel aandacht zijn voor de Vlaamse vis, van de Belgische vissers.

Workshops

Ook zijn er diverse seminars en workshops tijdens de beursdag, verzorgd door onder andere de Vlaamse Visveiling, VISGRO, ILVO en VLIZ. Verder zijn er demonstraties visfileren en kunnen vissersschepen worden bezocht of kan er een rondvaart door de haven worden gemaakt.

 
Lees ook
Vissers steunen boerenprotest in Den Haag

Vissers steunen boerenprotest in Den Haag

Zeker honderd vissers uit onder andere Zoutkamp, Wieringen, Texel, Den Helder, Urk, Goedereede en Tholen hebben op 19 februari het boerenprotest in Den Haag ondersteund. Protesteerden de boeren vooral tegen het stikstofbeleid van het kabinet en de houding van de ngo’s, de vissers lieten hun stem horen tegen de duizenden windmolens die hen straks van...

Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Niet alleen de boeren gaan woensdag 19 februari naar Den Haag. Ook de vissers komen, laat EMK weten. "Vissers komen ernstig in de knel door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen", staat te lezen in het persbericht van EMK.

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Garnalenvissers hebben de afgelopen jaren veel meer gevist in beschermde natuurgebieden dan volgens hun vergunning mocht. In de Waddenzee en de Noordzeekustzone mochten ze maximaal 130.000 uur vissen, het werd zowel in 2017 als 2018 meer dan 200.000 uur. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de NOS.