Eerste Vlaamse Visbeurs in Zeebrugge

150812 Vlaamse Visbeurs Zeebrugge

Visgro, het beroepsinstituut voor zeevisgroothandelaren in België, organiseert op maandag 17 augustus voor het eerst De Vlaamse Visbeurs. Dateze vindt plaats in de Oude Zeebrugse visveiling in Zeebrugge. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse Visveiling en het Europees Visserijfonds. Thema van de beurs is duurzaamheid en etikettering. Het is de bedoeling de beurs elke twee jaar te houden.

Exposanten

De exposanten zijn vaak bekende gezichten uit de viswereld, groothandelaren in vis en schaaldieren, leveranciers van mosselen en oesters, maar ook importeurs van kreeften, fabrikanten van soep of salades etc. Daarnaast is er een ruime keuze aan installatiematerialen, keukens, paneelbouw, kruiden, onthuidmachines, vacuümtoestellen etc.

Vlaamse vis

Voor de Belgische vishandelaren een goede gelegenheid om belangrijke spelers in de Belgische visbranche te ontmoeten. Er zal ook veel aandacht zijn voor de Vlaamse vis, van de Belgische vissers.

Workshops

Ook zijn er diverse seminars en workshops tijdens de beursdag, verzorgd door onder andere de Vlaamse Visveiling, VISGRO, ILVO en VLIZ. Verder zijn er demonstraties visfileren en kunnen vissersschepen worden bezocht of kan er een rondvaart door de haven worden gemaakt.

 
Lees ook
Minder puls, meer pluis

Minder puls, meer pluis

Op de Nederlandse stranden spoelt weer meer 'vispluis' aan, blijkt uit de jaarlijkse strandopruimdag die cultuurorganisatie Centree in Zierikzee dit weekend organiseerde.

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Half november maakte Wageningen Marine Research-onderzoekers Pieke Molenaar en Edward Schram de resultaten van een kort praktijkonderzoek bekend. "We hebben geen massale directe sterfte van bodemleven aangetroffen in het spoor van een pulskotter”, aldus de onderzoekers.

Flynth hoofdsponsor van het Holland Fisheries Event

Flynth hoofdsponsor van het Holland Fisheries Event

Op Urk vindt op 2 en 3 oktober de elfde editie van het Holland Fisheries Event plaats. Flynth adviseurs en accountants is opnieuw de hoofsponsor van deze visserij- en martieme vakbeurs.