Na Eindhovense nu ook Gelderse kweekkaviaar

Vismagazine_Kaviaar

Naast Annadutch in Eindhoven heeft Nederland er een tweede 'steurboerderij' bijgekregen, meldt het AD. Sinds kort mogen Martin en Sandra Hoentjen van De Steurhoeve uit het Gelderse Laren zich de tweede kaviaarproducent van Nederland noemen.

Martin en Sandra Hoentjen begonnen in 2013 met het kweken van steur. De eerste kaviaar van de Siberische vrouwtjessteur is nu te koop. Reacties over de kwaliteit van de kaviaar zijn volgens Hoentjen veelbelovend. Van de kwalitatief betere Russische steur laat de kaviaar nog een paar jaar op zich wachten, die doen er acht tot twaalf jaar over om geslachtsrijp te worden. De Steurhoeve is bezig om ook een markt te ontwikkelen voor de steurmannetjes. Bijvoorbeeld als vijvervissen, voor de hengelsport of op de menukaart. Vers of gerookt.

Bron: Foodlog

Lees ook
Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken besloot afgelopen maandag geen uitbreiding meer te willen van zijn viskwekerijen op zee. Kweek in open zee geldt voor milieuorganisaties als schadelijk voor het milieu.

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiaire! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Stagiair Foodredactie (32-40 uur per week) Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vlees+, Vismagazine, More...

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen) en Twin Digital/Twin Media (vormgeving/webdesign...