Engelse top 5 ‘Goede vis’ verandert door naderende Brexit

Visserij Noordzee

De hoop dat de Britten meer vis mogen vangen na de Brexit lijkt ijdel. Dit is hét moment om consumenten aan de eigen, duurzaam gevangen vis te krijgen, vindt de Marine Conservation Society. Daarom past de organisatie zijn ‘goede vis’-top 10 vast aan, schrijft The Guardian.

‘Goede vissen’ als schar, heek, haring en makreel moeten de plaats innemen van de huidige top-5: kabeljauw, schelvis, zalm, grote garnalen en tonijn. Britse vissers exporteren 75 procent van wat ze vangen, maar tegelijk is Groot-Brittannië wereldwijd de negende importeur: 70 procent van de Britse consumptievis komt van overzee. Meer aandacht voor de nieuwe top-5 kan Britse vissers overeind houden na de afscheiding.

Bron: Foodlog

Lees ook
Transport van levende zalm over water

Transport van levende zalm over water

In de tientallen inhammen en baaien van de Schotse Shetlandeilanden bevinden zich vele kweekkooien, gevuld met zalmen. Wanneer de zalmen consumptiegeschikt zijn, gaan ze naar de wal. Transport over water van levende zalm is daarom onmisbaar.

Princes introduceert blockchain op tonijnblikjes

Princes introduceert blockchain op tonijnblikjes

Op de blikken tonijn van visverwerker Princes zal vanaf oktober een QR-code staan. Wanneer consumenten die code scannen, zien ze de reis die het product heeft afgelegd. Zo wil het bedrijf het verhaal achter de tonijn “transparant in beeld brengen”.

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken.