Expo Houten druk toneel van VIP-event

VIP-007

Twee dagen inspiratie opdoen bij het VIP-even in Expo Houten. Het Versplatform heeft er alles aan gedaan om dat te bereiken en lijkt in die opzet geslaagd. Vismagazine was er de hele dag bij en maakte een VIP-journaal, waarin tal van partijen; organisatie en exposanten aan het woord komen.

Gisteren 19 maart was de Vispiratiedag met de haringkeuring waar zo'n 200 visspecialisten aan deelnamen. "Het niveau is erg hoog", aldus de jury die elke haring op 12 onderdelen keurde, 6 voor de buitenkant en 6 voor de binnenkant. De deelnemers krijgen hun oorkonde met cijfer toegestuurd en kunnen daarmee aan hun klanten aantonen dat zij een goed gesneden verse haring verkopen. Dat kan belangrijk zijn voor de nieuwe Nationale Haringtest 2018, die in het leven is geroepen. Een consumententest per provincie, want smaken verschillen. "Een objectieve test", zegt voorzitter van de stichting Nationale Haringtest Peter van de Laar. De testperiode is 17 dagen, waarin de visspecialist die zijn ingekochte haring verkoopt er achter komt want zijn klant lekker vindt: zout of iets minder zout, zacht of wat steviger. Dit alles, omdat de AD-haringtest alle haringen over één kam schoor. Uiteindelijk volgt er een top per provincie, zodat de consument weet waar hij de beste haring kan kopen.

Op het Vispiratieplein was het de hele dag een drukte van belang. De twee garnalenpelsters in klederdracht uit Arnemuiden waren de hele dag aan het pellen. Van Belzen Zeelandia garnalen verkoopt handgepelde Noordzeegarnaal op de Nederlandse markt. Verder kon er volop geproefd worden van deze garnalen, maar ook aan de overkant bij Haasnoot Vis, waar de visdelicatessen van Polaris gretig aftrek vonden. Ook de gerookte Sognefjord zalm smaakte menigeen uitstekend. De stands Smitto bakovens en PuurVis, een vereniging die viswinkels naar een hoger plan wil tillen, waren ook tevreden over de belangstelling.

[embed]https://youtu.be/Hh74yOuMfAA[/embed]
Lees ook
Nationale Haringdag in Spakenburg

Nationale Haringdag in Spakenburg

De verkoop van de Hollandse Nieuwe is officieel gestart. Daarom vond 13 juni de eerste Nationale Haring Dag plaats. De Nationale Haring Dag is onderdeel van de Nationale Haringcampagne, een initiatief van brancheorganisaties Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Nationale Haring Dag...

Nationale Haringdag in Spakenburg

Nationale Haringdag in Spakenburg

Karel van den Heuvel van het Versplatform verzorgde een spannende Amerikaanse veiling tijdens de Nationale Haringdag in Spakenburg, Bram van Diermen won de bieding. De opbrengst van 10.000 euro ging naar de Stichting Dupan ten behoeve van een duurzaam herstel en instandhouding van de palingstand in de Nederlandse binnenwateren.

Vismagazine doet verslag van het VIP-event 2018

Vismagazine doet verslag van het VIP-event 2018

Vismagazine doet verslag van de vierde editie van het Vers Inspiratie Platform in Expo Houten met het VIP-journaal. Petra Hermans en Bart Veenstra trekken samen met cameraman Koos Groenewold langs standhouders en evenementen tijdens de beurs, zoals de haringsnij keuringen, de presentatie van de Nieuwe Nationale Haringtest en de workshop van Loek Peters....