Culinair festival VISSCH eind juni in Scheveningen

Vismagazine_VISSCH

VISSCH viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Het culinaire festival vindt plaats van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Foodfestival VISSCH

Het gratis toegankelijke foodfestival laat visliefhebbers zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Ieder jaar is er speciale speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Vorig jaar was dit wijting, dit jaar de schol. De meeste mensen zullen de schol wel kennen. Maar volgens de organisatie is het een ondergewaardeerde vis, die extra aandacht verdiend.

Scheveningse Visafslag

Het festival vindt ook dit jaar weer plaats in de Scheveningse Visafslag. De organisatie ziet dit als de perfecte plek. Niet alleen komt hier dagelijks de verse vangst binnen, ook biedt de locatie uitzicht op de haven. In de afslag komen sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen te staan. Hier kunnen bezoekers allerlei culinaire hoogstandjes proeven. Daarnaast geven verschillende chefs kookdemonstraties en zijn er workshops vis fileren. Ook is er een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.

Finish Volvo Ocean Race

VISSCH is niet het enige festival in Scheveningen eind juni. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. VISSCH is een officieel side event van de Volvo Ocean Race finish en maakt zo onderdeel uit van dit enorme sportspektakel.

VISSCH is niet het enige visfestival wat u deze zomer kunt bezoeken. Zo zijn er onder andere de Visserijdagen in Arnemuiden, De Dag van de Nederlandse Visserij in Stellendam en de Mosseldag in Yerseke. Ga naar de agenda van Vismagazine voor een overzicht van deze en andere evenementen.

Lees ook
MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

Zeebodem

Zeebodem

Het lijkt er op dat de Rijksoverheid geld gaat verdienen aan de zeebodem. Niet voor wat er in zit, maar voor wat er op staat. Denk daarbij aan het verhuren van de zeebodem zoals dat feitelijk ook met de mosselpercelen op de Waddenzee het geval is. De waarde van de zeebodem is duidelijk in kaart gekomen nu de windmolens er in steeds groteren getale komen....

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.