Culinair festival VISSCH eind juni in Scheveningen

Vismagazine_VISSCH

VISSCH viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Het culinaire festival vindt plaats van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Foodfestival VISSCH

Het gratis toegankelijke foodfestival laat visliefhebbers zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Ieder jaar is er speciale speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Vorig jaar was dit wijting, dit jaar de schol. De meeste mensen zullen de schol wel kennen. Maar volgens de organisatie is het een ondergewaardeerde vis, die extra aandacht verdiend.

Scheveningse Visafslag

Het festival vindt ook dit jaar weer plaats in de Scheveningse Visafslag. De organisatie ziet dit als de perfecte plek. Niet alleen komt hier dagelijks de verse vangst binnen, ook biedt de locatie uitzicht op de haven. In de afslag komen sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen te staan. Hier kunnen bezoekers allerlei culinaire hoogstandjes proeven. Daarnaast geven verschillende chefs kookdemonstraties en zijn er workshops vis fileren. Ook is er een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.

Finish Volvo Ocean Race

VISSCH is niet het enige festival in Scheveningen eind juni. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. VISSCH is een officieel side event van de Volvo Ocean Race finish en maakt zo onderdeel uit van dit enorme sportspektakel.

VISSCH is niet het enige visfestival wat u deze zomer kunt bezoeken. Zo zijn er onder andere de Visserijdagen in Arnemuiden, De Dag van de Nederlandse Visserij in Stellendam en de Mosseldag in Yerseke. Ga naar de agenda van Vismagazine voor een overzicht van deze en andere evenementen.

Lees ook
Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...

Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.