Culinair festival VISSCH eind juni in Scheveningen

Vismagazine_VISSCH

VISSCH viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Het culinaire festival vindt plaats van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Foodfestival VISSCH

Het gratis toegankelijke foodfestival laat visliefhebbers zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Ieder jaar is er speciale speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Vorig jaar was dit wijting, dit jaar de schol. De meeste mensen zullen de schol wel kennen. Maar volgens de organisatie is het een ondergewaardeerde vis, die extra aandacht verdiend.

Scheveningse Visafslag

Het festival vindt ook dit jaar weer plaats in de Scheveningse Visafslag. De organisatie ziet dit als de perfecte plek. Niet alleen komt hier dagelijks de verse vangst binnen, ook biedt de locatie uitzicht op de haven. In de afslag komen sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen te staan. Hier kunnen bezoekers allerlei culinaire hoogstandjes proeven. Daarnaast geven verschillende chefs kookdemonstraties en zijn er workshops vis fileren. Ook is er een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.

Finish Volvo Ocean Race

VISSCH is niet het enige festival in Scheveningen eind juni. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. VISSCH is een officieel side event van de Volvo Ocean Race finish en maakt zo onderdeel uit van dit enorme sportspektakel.

VISSCH is niet het enige visfestival wat u deze zomer kunt bezoeken. Zo zijn er onder andere de Visserijdagen in Arnemuiden, De Dag van de Nederlandse Visserij in Stellendam en de Mosseldag in Yerseke. Ga naar de agenda van Vismagazine voor een overzicht van deze en andere evenementen.

Lees ook
‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand

Futurologen

Futurologen

Wanneer ik aan de toekomst van de Noordzee denk en daarbij beelden wil hebben, kom ik uit bij de gebroeders Rudolf en Robbert Das. Ver voordat er grootschalig werd gedacht over windmolens op zee, kwamen ze al onzichtbaar in hun tekeningen voor. Bij Rudolf was dat de architectuur en bij Robbert het nautische gedeelte.