Festival Vis&Seizoen van start

Op donderdag 2 oktober startte het Vis&Seizoenfestival in Amsterdam met een speciale VIP avond. Er werd een zes-gangen diner geserveerd, bereid door chefs van vijf sterren hotels: Hilton Hotels, Sofitel Legend the Grand, Intercontinental Amstel Hotel, Hotel Okura, het Conservatorium Hotel en Grand Hotel Huis ter Duin. Karin Bloemen verzorgde een optreden voor de gasten.

Vandaag en morgen kan iedereen genieten van bijzondere visgerechten, waaronder sushi, vis gegrild op de Big Green Egg en Fruits de Mer uit de Mediterrane keuken. De visgerechten worden bereid in en om het Kooktheater door een team van top-koks waaronder Robert Kranenborg en Ron Blaauw.

 

Duurzaamheid

Het Vis&Seizoenfestival wordt georganiseerd door Versvishandel Jan van As om ter ere van het winnen van de Dam prijs voor het meest duurzame MKB bedrijf van Amsterdam. Met het festival wil Van As duurzame seizoensvis onder de aandacht van het publiek brengen en koks informeren over het belang van duurzaam gevangen vis. Het evenement is een podium voor de restaurants die zijn aangesloten bij de Stichting Vis&Seizoen.

 

Voedselbank

Het festival vindt plaats in de oude markthal op het Food Center Amsterdam, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een walhalla voor de visliefhebber. De opbrengst van het evenement wordt door Versvishandel Jan van As aan de Voedselbank van Amsterdam geschonken. Van As streeft ernaar om alle 1723 gezinnen die zijn aangemeld bij De Voedselbank Amsterdam een jaar lang te voorzien van een pak rijst of pasta per week. Dit komt overeen met 45.000 kg rijst of pasta.