Finale Oyster Opening World Cup in Rotterdam

Vismagazine_Oesters

De Oysters Opening World Cup komt naar Nederland. Op maandag 23 september vindt de grote finale van deze competitie plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. Hier gaan de vierentwintig snelste en beste oesterstekers de strijd aan om de titel 'beste van de wereld'.

Het Wijntheater organiseert al acht jaar Wijntheater de Nederlandse Kampioenschappen Oestersteken. Oprichter Barend Havenaar: ”Ik heb de afgelopen jaren veel buitenlandse wedstrijden bezocht. Onder andere het EK in Zweden, het WK in Ierland en daar contacten gelegd met de juiste mensen. Ik had nog één droom en dat was de World Cup naar Nederland halen. Na jaren inzet en fantastische partners als onder andere het Oesterfestival, Gastvrij Rotterdam en Schmidt Zeevis lijkt dat nu gelukt te zijn.”

Vorig jaar vond de finale van de Oysters Opening World Cup nog plaats op de Chinese muur. Dit jaar is de locatie het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. De twintig beste deelnemers uit twintig landen plus de vier winnaars van de Wildcard Competition strijden om de felbegeerde titel.

Op zaterdag 21 september vindt de Wildcard Competition plaats tijdens het Oesterfestival in Yerseke. Veertig inschrijvingen uit de hele wereld mogen strijden om de laatste vier finaleplaatsen. Iedereen kan zich inschrijven via de website om kans te maken op een wildcard voor de grote finale in Rotterdam die twee dagen later plaatsvindt op maandag 23 september.

Bij het oestersteken moeten de deelnemers zo snel mogelijk dertig platte oesters openen. Ze kunnen bonuspunten krijgen voor opmaak en vakkundigheid van het openen en strafpunten voor gruis, beschadiging en cut-meat. Momenteel staat de snelste tijd op 2 min. 11 sec. voor dertig platte oesters op naam van Anti Lepik uit Estland.

Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.

Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Lees ook
Inschrijving voor oesters rapen Waddenzee geopend

Inschrijving voor oesters rapen Waddenzee geopend

De inschrijving voor commercieel oesters rapen op de Waddenzee is door de Gedeputeerde Staten van Friesland geopend. Belangstellende ondernemers kunnen tot en met 8 december 2018 een bedrijfsplan bij de provincie indienen. Dat meldt Visserijnieuws. Oesters rapen Waddenzee Sinds 2010 zijn er 18 tijdelijke en experimentele vergunningen uitgegeven voor...

Culinair ontdekt: de oesterboorder

Culinair ontdekt: de oesterboorder

Het nieuwe normaal in Zeeland is de Japanse oester, maar ook die wordt bedreigd door een roofdier: de oesterboorder. Goed nieuws: je kunt ze eten en ze zijn lekker. Door Nick Trachet - Foodlog We staan in het begin van het oesterseizoen. Ik was begonnen met de kommer en kwel in de geschiedenis van de oester op een rijtje te zetten. Waar waren we gebleven?...

Nederland wint PalingbokAAL

Nederland wint PalingbokAAL

De culinaire interland tussen Nederland en België om de eerste PalingbokAAL, op 17 september tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam, is een nipte overwinning voor het Nederlandse team geworden. SVH Meesterkok en Paling-Patron Michel van der Kroft (van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, Harderwijk) gaf de doorslag met een consommé van gerookte paling,...