Fish International en Gastro Ivent tonen laatste trends

Fish International 1

Messe Bremen organiseert elke twee jaar de beurzen Fish International en Gastro Ivent. Dit jaar bieden de beurzen van 25 tot en met 27 februari volop inspiratie voor de visbranche. Beide beurzen presenteren de laatste trends en ontwikkelingen.

Fish International biedt een gevarieerd programma in week 5. Samen met de Bremerhaven Sea Fish Chef's Studio is er een speciaal 'Smoke House' opgezet in de hal. Hier vindt de bezoeker bereidingsideeën en krijgt informatie over de rol van vis in verschillende voedingsconcepten zoals het low-carb dieet. Op de beurs is veel aandacht voor aquacultuur op de beurs. Naast verschillende stands is er een speciaal symposium met onder andere aandacht voor zalm- en garnalenkweek, dierenwelzijn en diverse best practices.

Een van de trends op deze beurs zijn de Poké Bowls. Dit is een op Hawaï geïnspireerd gerecht dat bestaat uit rauwe, gemarineerde vis. Ook is er aandacht voor visspecialiteiten uit Peru, zoals cerviche en de zoetwatervis arapaima. Een expert van ttz Bremerhaven gaat in op trends zoals het Caveman of Paleo-dieet. Hoe kan een visspecialist hiervan profiteren?

Andere nieuwe producten op de beurs zijn bevroren salades en sauzen, de gerookte cobia en de Nederlandse kweekvis Yellowtail Kingfish. Naast de grote namen zoals Deutsche See en Transgourmet Seafood zijn er ook veel kleine specialisten op de beurs.  Er staan niet alleen Duitse exposanten op de beurs. Volgens de organisatie komt zo'n 40 procent van de exposanten niet uit Duitsland. Nederlandse exposanten zijn naast Kingfish Zeeland onder andere Cornelis Vrolijk, Haasnoot Vis en Krijn Verwijs Yerseke B.V.

Gastro Ivent is een gastronomische beurs. Naast veel vis exposeren op deze beurs grote bedrijven als Dr. Oetker, Langnese en Salomon Food World. Hier wordt ook voor de eerste keer het Duitse koffie Kampioenschap georganiseerd. Tegelijkertijd met Fish International en Gastro Ivent vindt de vleesbeurs FAG (Frisch - Aktuell - Gut) plaats. Alle drie de beurzen zijn met één ticket te bezoeken.

Lees ook
Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Kingfish Zeeland gaat uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor de productielocatie in Kats, waar de productie in 2020 bijna wordt verdubbeld. Ook heeft de viskwekerij investeerders gevonden voor een nieuwe kwekerij in de Verenigde Staten.

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Half november maakte Wageningen Marine Research-onderzoekers Pieke Molenaar en Edward Schram de resultaten van een kort praktijkonderzoek bekend. "We hebben geen massale directe sterfte van bodemleven aangetroffen in het spoor van een pulskotter”, aldus de onderzoekers.

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Elf chefs van het bekende hotel en restaurantlabel Relais & Châteaux gaan zich inzetten voor duurzame vis. Ter inspiratie kwamen ze samen op Texel bij Jef Schuur en Nadine Mögling van hotel restaurant Bij Jef.