Fish International verplaatst naar september 2022

Fish International 2020_foto M3B GmbH/Oliver Saul

Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Messe Bremen heeft in overleg met de visbranche besloten om de internationale visbeurs Fish International te verplaatsen naar het najaar. De beurs stond op de planning voor 13 tot en met 15 februari, maar vindt nu plaats van zondag 4 tot en met dinsdag 6 september 2022.

“Vanwege het belang van deze beurs voor de visbranche, willen we de betrokken bedrijven en bezoekers zekerheid geven”, legt Hans Peter Schneider, Managing Director van M3B GmbH uit. De organisatie wil voorkomen dat ze de beurs op korte termijn moet afzeggen als de situatie rondom de coronapandemie opeens verslechterd.

Ontmoetingsplaats

De voorbereidingen voor Fish International 2022 waren al bijna rond. Een paar maanden voor de originele datum zag de organisatie al veel boekingen. Dit laat volgens project manager Sabine Wedell zien dat de beurs een belangrijke ontmoetingsplek is voor de visbranche. Importeurs, producenten, handelaars en cateraars ontmoeten elkaar al meer dan dertig jaar op deze internationale beurs.

“We merken een groeiende bezorgdheid over de ontwikkelingen rondom de coronapandemie in Duitsland”, zegt Wedell. “We hebben veel gesproken met onze exposanten. Zij willen niet het risico lopen dat zij op het laatste moment al hun plannen moeten cancellen en stellen de beurs liever uit tot een later moment.” Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om Fish international te verplaatsen naar 4 tot en met 6 september 2022.

Gastro Ivent

Gastro Ivent, de beurs voor catering en hospitality die normaal gesproken gelijktijdig met Fish International plaatsvindt krijgt in 2023 een speciale editie. “We hebben vastgesteld dat 28 tot 30 januari 2023 de beste tijd voor deze beurs is”, zegt Claudia Nötzelmann, hoofd Vakbeurzen van Messe Bremen. In 2024 vinden de twee beurzen weer gelijktijdig plaats. Hieraan wil de organisatie vasthouden omdat ze geloven dat dit toegevoegde waarde biedt voor de bezoekers en exposanten.

Dossiers
Lees ook
‘Controle over een gezonde productie’

‘Controle over een gezonde productie’

Automatiseren is meer dan nieuwe technieken inzetten. Het vergt andere manieren van denken en werken. Het is een doorlopend ontwikkelingsproces dat antwoorden geeft op strenge kwaliteitseisen, personeelstekorten en verduurzaming. Op elk moment van boot tot bord. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Arno van der Meijde van RBK Group.

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de visbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de visbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de visbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.