Fish International verplaatst naar september 2022

3 december 2021 Redactie Vismagazine foto M3B GmbH/Oliver Saul
Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Messe Bremen heeft in overleg met de visbranche besloten om de internationale visbeurs Fish International te verplaatsen naar het najaar. De beurs stond op de planning voor 13 tot en met 15 februari, maar vindt nu plaats van zondag 4 tot en met dinsdag 6 september 2022.

“Vanwege het belang van deze beurs voor de visbranche, willen we de betrokken bedrijven en bezoekers zekerheid geven”, legt Hans Peter Schneider, Managing Director van M3B GmbH uit. De organisatie wil voorkomen dat ze de beurs op korte termijn moet afzeggen als de situatie rondom de coronapandemie opeens verslechterd.

Ontmoetingsplaats

De voorbereidingen voor Fish International 2022 waren al bijna rond. Een paar maanden voor de originele datum zag de organisatie al veel boekingen. Dit laat volgens project manager Sabine Wedell zien dat de beurs een belangrijke ontmoetingsplek is voor de visbranche. Importeurs, producenten, handelaars en cateraars ontmoeten elkaar al meer dan dertig jaar op deze internationale beurs.

“We merken een groeiende bezorgdheid over de ontwikkelingen rondom de coronapandemie in Duitsland”, zegt Wedell. “We hebben veel gesproken met onze exposanten. Zij willen niet het risico lopen dat zij op het laatste moment al hun plannen moeten cancellen en stellen de beurs liever uit tot een later moment.” Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om Fish international te verplaatsen naar 4 tot en met 6 september 2022.

Gastro Ivent

Gastro Ivent, de beurs voor catering en hospitality die normaal gesproken gelijktijdig met Fish International plaatsvindt krijgt in 2023 een speciale editie. “We hebben vastgesteld dat 28 tot 30 januari 2023 de beste tijd voor deze beurs is”, zegt Claudia Nötzelmann, hoofd Vakbeurzen van Messe Bremen. In 2024 vinden de twee beurzen weer gelijktijdig plaats. Hieraan wil de organisatie vasthouden omdat ze geloven dat dit toegevoegde waarde biedt voor de bezoekers en exposanten.

Altijd op de hoogte blijven?