Fish Tales sockeye zalm wint Healthy Living Award

13 december 2021 Redactie Vismagazine
Foto: Fish Tales

De wilde sockeye zalm uit Alaska van Fish Tales heeft in Duitsland de Healthy Living Award in de categorie vlees & vis gewonnen. “We zijn super blij op deze prijs en bere-trots op onze zalmvissers Eric & Crystal uit Alaska”, aldus Fish Tales.

De Healthy Living Awards worden in Duitsland jaarlijks uitgereikt aan de meest gezonde, lekkere en innovatieve producten in de Duitse supermarkt. Er zijn vier categorieën: food, beauty, fitness, en moeder&kind. Een vakjury beoordeelt alle genomineerde producten. In de vakjury voor de categorie food zitten gerenommeerde voedingsdeskundigen en koks.

Categorie Food

Voor de categorie Food waren dit jaar zeer uiteenlopende producten genomineerd. Onder andere de abrikozen jam met minder suiker, de vegetarische vissticks van Iglo, glutenvrij volkoren brood van B Pure en Not Milk van Alpro stonden tussen de nominaties. De vakjury wees de wilde sockeye zalm van Fish Tales  aan als winnaar en liet weten erg enthousiast te zijn over de rijke smaak en de vele gezondheidsvoordelen.

Sockeye zalm

De wilde sockeye zalm van Fish Tales is afkomstig van Kenai beach in Alaska. De vissen worden met staande netten vanuit kleine bootjes gevangen. Het product is duurzaam en heeft het MSC keurmerk. 

Fish Tales

Het doel van Fish Tales is het bevorderen van duurzaam gevangen vis. Hiervoor werkt het bedrijf wereldwijd samen met kleinschalige en duurzaam opererende vissersgemeenschappen. Fish Tales is actief in zes landen en verkoopt meer dan tachtig visproducten, zowel vers, diepvries als ingeblikt.

 

Altijd op de hoogte blijven?