Van fish tot food in Scheveningen

Collage event NZV SVO-kl

Voor 2019 heeft de stichting Noordzeevis uit Scheveningen verschillende doelen bepaald om meer Noordzeevis op de kaart bij de horeca te krijgen. Dat werd verteld tijdens een communitybijeenkomst bij SVO in Rijswijk. In 2019 staan vier bijeenkomsten op de agenda, het ontwikkelen van een poster met Noordzeevis voor strandtenten en visdetaillisten, een vertaling van het boek in het Duits en het uitreiken van een “Noordzeevis award” aan Scheveningse en Haagse horeca. Ook werd teruggeblikt op 2018, met als hoogtepunten de stijging van het aanbod Noordzeevis op Scheveningse strandpaviljoens, de komst van 20 nieuwe ambassadeurs en de publicatie van het eerste Noordzeevis uit Scheveningen boek.

Feest aan Zee

In het kader van Feest aan Zee, Scheveningen 200 jaar badplaats, lag bij de bijeenkomst de nadruk op de bereiding; van fish tot food van Noordzeevis. De bijeenkomst vond plaats bij SVO Rijswijk. Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO vakopleiding food gaf een korte presentatie. Tevens waren er een workshop vis fileren onder leiding van Nico Waasdorp, een workshop paella maken van Noordzeevis door Juan Delgado. En een workshop koken met Noordzeevis door Ingrid Linsen en haar koks in opleiding. Na de workshops kregen de deelnemers de gefileerde en bereide vis mee naar huis.

 
Lees ook
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De inwoners van Den Haag gaan 16 maart naar de stembus. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag dat Noordzeevis uit Scheveningen op de politieke agenda komt te staan.

Webinar Noordzeevis uit Scheveningen

Webinar Noordzeevis uit Scheveningen

2021 was een goed jaar voor stichting Noordzeevis in Scheveningen. Zo mocht de stichting 14 nieuwe ambassadeurs verwelkomen, en zijn er in totaal nu 74. Verder is er begonnen met narrowcasting en zijn er kansen om jongeren meer Noordzeevis te laten eten.