Van fish tot food in Scheveningen

Collage event NZV SVO-kl

Voor 2019 heeft de stichting Noordzeevis uit Scheveningen verschillende doelen bepaald om meer Noordzeevis op de kaart bij de horeca te krijgen. Dat werd verteld tijdens een communitybijeenkomst bij SVO in Rijswijk. In 2019 staan vier bijeenkomsten op de agenda, het ontwikkelen van een poster met Noordzeevis voor strandtenten en visdetaillisten, een vertaling van het boek in het Duits en het uitreiken van een “Noordzeevis award” aan Scheveningse en Haagse horeca. Ook werd teruggeblikt op 2018, met als hoogtepunten de stijging van het aanbod Noordzeevis op Scheveningse strandpaviljoens, de komst van 20 nieuwe ambassadeurs en de publicatie van het eerste Noordzeevis uit Scheveningen boek.

Feest aan Zee

In het kader van Feest aan Zee, Scheveningen 200 jaar badplaats, lag bij de bijeenkomst de nadruk op de bereiding; van fish tot food van Noordzeevis. De bijeenkomst vond plaats bij SVO Rijswijk. Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO vakopleiding food gaf een korte presentatie. Tevens waren er een workshop vis fileren onder leiding van Nico Waasdorp, een workshop paella maken van Noordzeevis door Juan Delgado. En een workshop koken met Noordzeevis door Ingrid Linsen en haar koks in opleiding. Na de workshops kregen de deelnemers de gefileerde en bereide vis mee naar huis.

 
Lees ook
Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

De roep om meer Noordzeevis te eten, klinkt al geruime tijd. Verschillende partijen promoten deze onbekende en onbeminde vis. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden en Scheveningen proberen (jonge) consumenten, horeca en viswinkels te bereiken. NorthSeaChefs stimuleert chefs om onbekende Noordzeevissen als heek, wijting en pieterman op de menukaart te zetten.

Noordzeevis uit Scheveningen organiseert tweede webinar

Noordzeevis uit Scheveningen organiseert tweede webinar

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen organiseert maandag 25 mei een webinar. Het is de tweede keer dat de stichting dit doet. Het webinar geeft de kijker een kijkje in de huidige situatie in de strand, horeca en visserijsector van Den Haag.

Ondernemer Nico Waasdorp bezorgt duurzame vis in heel Nederland

Ondernemer Nico Waasdorp bezorgt duurzame vis in heel Nederland

Vanwege de coronacrisis moeten veel ondernemers op zoek naar nieuwe manieren om aan omzet te komen. Dat geldt ook voor visondernemer Nico Waasdorp. Hij introduceert daarom de ‘Good Fish box’ en de ‘Bijvangstbox’. Deze boxen bevatten een selectie verse vis die door heel Nederland worden bezorgd.