Fisherman Saver Day in Stellendam

fisherman-saver-1493x399

Het dragen van een werk-reddingsvest moet een vanzelfsprekendheid worden, vindt de Nederlandse Vissersbond. Daarom werd vandaag, vrijdag 10 februari een ‘Fisherman Saver Day’ georganiseerd bij de Stellendamse buitenhaven. De dag stond in het teken van het vergroten van het veiligheidsbewustzijn in de Nederlandse vissersvloot. Centraal daarbij stond de uitreiking van de nieuw ontwikkelde Fisherman Saver werk-reddingsvesten.

 

Reddingsvest vaak niet gedragen

Hoewel ‘man overboord’ de nachtmerrie is van veel vissers, vissersvrouwen en hun gezinnen, draagt bijna niemand een reddingsvest aan dek. “Zo’n vest zit niet lekker, het belemmert je in je beweging, gaat vreselijk stinken en vesten blazen zichzelf soms zomaar op als je een plens zeewater over je heen krijgt,” zijn de tegenargumenten. Daar moest verandering in komen, vonden de initiatiefnemers, de Nederlandse Vissersbond en de sectorraad Visserij.

 

Aan boord getest

Het nieuwe reddingsvest is daarom ontwikkeld vanuit de eisen en wensen van vissers zélf. De bemanningen van vier vissersschepen hebben prototypes getest tijdens het werk aan boord. Hun bevindingen zijn verwerkt in verbeterde versies. Dat heeft geleid een volledig nieuw werk-reddingsvest, dat maximale veiligheid combineert met optimaal draagcomfort. Nu dit vest er is, heeft niemand meer een reden om tijdens het werk aan boord géén reddingsvest te dragen.

 

Visafslag Stellendam

De bemanningen van de TH-10, GO-31, SCH-63 en OD-17 werkten mee aan de ontwikkeling van het nieuwe reddingsvest. Zij ontvingen vandaag in Restaurant De Zeemeeuw – boven de visafslag van Stellendam – de eerste in serie geproduceerde Fisherman Saver werk-reddingsvesten. De vesten werden uitgereikt door Johan Baaij (namens de veiligheidscommissie van de Nederlandse Vissersbond) en Anne Marie van Seters-Padmos (namens PO Delta Zuid, die voor alle aangesloten vissers een Fisherman Saver heeft laten produceren).

 

Achtergrond Fisherman Saver 300N PRO

De Fisherman Saver is ontwikkeld door leverancier Besto (www.besto-redding.nl), een gerenommeerd bedrijf op het gebied van reddingsmaterialen. De coördinatie van de ontwikkeling van het nieuwe reddingvest is in handen van de Nederlandse Vissersbond en de campagne voor meer veiligheidsbesef wordt gevoerd door de Sectorraad Visserij.

 

 
Lees ook
Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Minister Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil een kleinere, diversere en duurzamere vissersvloot. Hiervoor trekt het kabinet in totaal € 444 miljoen uit. Dit geld is bestemd voor onder andere sanering en innovaties om de noodzakelijke transitie te ondersteunen.

Koele Noordzeevis

Koele Noordzeevis

Ook deze maand blijft een groot gedeelte van de Noordzeevloot op zondagavond in de havens liggen en vaart niet uit. Want het kan niet uit met de stijgende brandstofprijzen. Dat bovenop andere tegenvallers in de visserij.