Food Professional Day over vis

Gisteren, 23 maart, vond in Wageningen voor de vijfde keer de Food Professional Day plaats. Dit jaar stond dit evenement in het kader van vis en de vissector. Veel aspecten van visserij, viskweek en visbereiding kwamen in het programma voorbij. De lezingen werden gecombineerd met live bereidingen van een gerelateerde vissoort. Zo sprak Barbara Rodenburg over haar werk als visser, terwijl chef Leendert Scholtus van restaurant de Goudplevier uit Peize een gerechtje met kokkels bereidde. Alex Koelewijn gaf een inleiding over Dupan, terwijl chef Michelle Vis van De Mandemaaker in Spakenburg voor de deelnemers een palinggerechtje maakte. Edwin Vinke sprak over bereidingen met zeewater en gaf daar ook een demonstatie van, terwijl professor Markus Stieger de wetenschappelijke onderbouwing gaf van het gebruik van zeewater en de effecten op de gezondheid. Adri Bout van Seafarm vertelde over de kweek van tarbot, broedhuis Fry Marine, de visserij op mesheften en oesterhuis Renard Boulon, terwijl chef Frank Bregman van Oude Post in Renkum een gerechtje met mesheften bereidde.

 

Workshops

In het middagprogramma waren ook een aantal workshops opgenomen, waaronder umami uit zee, door culinair chef Arjan Siemerink van Yma, Vis en gezondheid door Jakob Doorn van versvishandel Jan van As en Inspiratie met msc albacoretonijn, door Anova Seafoods in samenwerking met chefs Chang Ching en Harry Belmans.

 

Deelnemers

Veel deelnemers waren afkomstig uit de horeca, maar ook de vissector was goed vertegenwoordigd. Zo was de Kadergroep Visketen als onderdeel van een tweedaagse excursie met een flinke groep vissers en vishandelaren aanwezig. Meer over de Food Professional Day in de komende Vismagazine.

www.foodprofessionalday.nl

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement