Foppen en Klaas Puul fuseren

Vismagazine_Foppen_Klaas Puul

De aandeelhouders van Foppen Groep B.V. te Harderwijk en Klaas Puul Beheer B.V. te Volendam bereikten op 11 juni 2018 overeenstemming over een fusie van beide bedrijven. Foppen en Klaas Puul zijn gerenommeerde bedrijven in de verwerking van zalm en garnalen. De familiebedrijven hebben een lange geschiedenis in de voedselverwerkingsindustrie.

De bedrijven gaan verder onder de naam Dutch Seafood Company. De directies verwachten, onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van Klaas Puul en Autoriteit Consument & Markt, in augustus 2018 de fusie volledig af te ronden.

Dutch Seafood Company

De huidige managementteams van Foppen en Klaas Puul gaan onder leiding van de nieuwe CEO, André van der Padt, de combinatie leiden. “Met het samengaan van deze twee mooie organisaties hebben wij een sterkere positie en kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Door onze gezamenlijke kennis en ervaring toe te passen in onze processen kunnen wij nog beter inspelen op de marktwensen en -kansen”, aldus Van der Padt.

“Door de fusie met Klaas Puul hebben wij een grotere innovatiekracht en toegang tot een veelzijdig aanbod op de wereldmarkt. Hierdoor kunnen wij onze klanten ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zalm- en garnalenproducten blijven bieden, waarbij altijd de hoogste standaard in voedselveiligheid en een consistente productiekwaliteit voorop staat”, aldus Jan Foppen. Sander van den Berg, CEO van Klaas Puul: “Onze nieuwe productiefaciliteiten voor de verwerking van garnalen in Volendam en Edam bieden de combinatie flexibiliteit en extra productiecapaciteit, waardoor er ruimte is voor verdere ontwikkeling van ons product- en klantportfolio op zowel nationaal als internationaal niveau”.

Foppen Groep B.V.

Zalmrokerij Foppen Groep B.V. is gevestigd in Harderwijk en heeft verschillende productielocaties in Nederland en Griekenland. Het familiebedrijf werd in 1918 opgericht. De familie Foppen staat al 100 jaar aan het roer. In 2017 was het bedrijf goed voor een omzet van 150 miljoen euro.

Klaas Puul

De Volendamse garnalenverwerker Klaas Puul heeft verschillende productielocaties in Nederland, Duitsland, Denemarken en Marokko. Opgericht in 1968 geeft de familie Mooijer al 50 jaar leiding aan dit familiebedrijf. In 2016 maakte een investering van Equity Partners de bouw van nieuwe productielocaties mogelijk. In 2017 haalde het bedrijf een omzet van bij 175 miljoen euro.

Lees ook
Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. Vegan ZeaStar gaat deze producten op de markt in het Verenigd Koninkrijk brengen.

Koning van de Yukon

Koning van de Yukon

Een adembenemende reis in het kielzog van de zalm. De zalm die onlosmakelijk is verbonden met de geschiedenis van Alaska. Lange tijd vervulde de vis een belangrijke rol in de economie alsook in de cultuur van het Hoge Noorden.

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Hollandse garnalen, Hollandse Nieuwe Stijl, Nordseekrabben POS-materiaal, Vis van de maand, Facts and Figures (NL) en de Nieuwjaarsbijeenkomst